1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478927 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1608490

Sv: RE-building the future 2013/2014
Berka: Det är absolut inte omöjligt, men jag menar att det är oerhört svårt. Bara för att man satsar på juniorerna innebär inte automatiskt att det genererar spelare som är bra nog osv, man kan få skador och det finns obegränsat ned parametrar att ta hänsyn till.

Inte ens ett lag som HV som vann A-jun SM och har den trognaste publiken i SHL visade sig immuna:) Nu hade de väldigt mycket pengar på banken, men den här säsongen kostar nog stora summor pengar...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2013/2014
J F K: Men jag håller med om att det är svårt, det gäller att ha kompetent folk i hela föreningen.
Kommentera

Sv: RE-building the future 2013/2014
J F K: Om vi snackar HV så fattade inte jag varför man inte vågade satsa på några junisar, dom hade ju en oerhört stark j20 trupp förra säsongen och ingen släpptes upp i A-laget å när skutan gick på sank värvade man sönder budgeten fullständigt.
Det är ju aldrig klart att en ungdomsakademi ger bra spelare men om man scoutar bra ungdomar å får dom till sin akademi/gymnasium så ökar ju chanserna att man får ut kvalitativa spelare, allt hänger liksom ihop, en bra scout hittar guldkorn, en bra akademi utbildar sina guldkorn till talanger och bra tränare utvecklar sina talanger till stjärnor.
Kommentera