1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482627 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1628655

Sv: RE-building the future 2014/2015

Rytter mm:

Alltså, värvade inte ni Jocke till er hockeygymnasium från hans moderklubb Skellefteå AIK när han var en 16-årig juniorlandslagsman? Och nu har han då 4 år till i Sveriges bästa lag, och det var då inte direkt så att han stod och stampade på samma ställe och hade 20 poäng på 4 säsonger likt han hade hos er. Nej, han tog steget hos moderklubben som han alltid kommer att bli förknippad med inom svensk hockey.

MoDo har vart bra på att utveckla superspelare till NHL. Förrut.

Det är där skon klämmer. Inte över att vi sitter ensamma på norrlandstronen och blickar ned på undersåtarna med tre stycken SM-guld i näven. Inte att er kommun får servera kall potatis och husman till gamlingarna för att kommunen ska kunna få ert lag att överleva medan vi är en välmående ekonomiskt sund förening med vinster ni bara kan drömma om. Nej, utan att vår talangfabrik sprungit ifrån er.

Inget att skämmas över grabbar, det kan vara er tid igen nästa årtionde ifall ni hänger kvar. Åker ni ut så ska vi nog ta och värva era bästa talanger och kalla dem våra spelare, och så får vi ta ett snack sen.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2014/2015

Sven Sewage:

Anders Hedberg

Tomas Gradin

Bosse Berglund

Tomas Jonsson

Lars Molin

Peter Forsberg

Markus Näslund

Mattias Timander

Hans Jonsson

Niklas Sundström

Per Svartvadet

Andreas Salomonsson

Samuel Påhlsson

Henrik Sedin

Daniel Sedin

Alexander Edler

Viktor Hedman

Tobias Enström

Robert Hägg

Adrian Kempe

Linus Ullmark

I detta har Modo 3st Art Ross trophy vinnare för mest poäng i NHL under en säsong. Två av dessa är fortfarande aktiva och var i högsta grad ansvariga för Sveriges senaste VM guld. En hel del Stanley Cup ringar kan vi också räkna in.

Jag tycker då man listar några av Modos exporter genom tiderna så blir det en ganska jämn ström till skillnad från Saik. Som under en kort tid exporterad några dussinlirare till NHL samt ett gäng AHL spelare.

End of discussion.

Kommentera

Sv: RE-building the future 2014/2015
Sven Sewage: Så du är alltså vårt nya troll som tar över stafettpinnen efter gurra? Välkommen! :-)
Kommentera

Sv: RE-building the future 2014/2015
Sven Sewage: Nja, kommunmässigt skänker Skellefteå mer pengar både sammanlagt och per invånare än Övik. Dra dina rövarhistorier för någon annan.

Med Fredrik Warg är det två spelare. Exakt hur många har i junioråldern sökt sig från Övik till Skellefteå? Hade ni varit så bra som ni tycker er vara så hade väl kramforskillen åkt till er, men tydligen är det bara ni som är övertygade om storheten... Det vore roligt om vi för tredje året på raden går längre än era fantastiska juniorer...

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: RE-building the future 2014/2015
Sven Sewage: Nej, vi värvade inte Jocke. Han valde till vår förvåning att söka till oss. Ingen trodde att en kille där uppifrån skulle flytta ned. Trots allt hade Skellefteå norrlands näst bästa hockeygym. Sedan fick han sin utbildning hos oss. Det är väl först för något år sedan han gjort fler matcher i saik än i modos alag.
Kommentera