1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482570 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1628643

Sv: RE-building the future 2014/2015

J F K:

Detta är en av anledningen till att man vill kräkas så fort man hör klubben SAIK nämnas. Äckligt dryga fans som har bilden att man är hockeyns motsvarighet till Barcelona. 

Men så kanske det blir när man började följa ett lag för fyra år sedan och har på 4 år upplevt 4 finaler och två guld.

Klart att stackarn tror att man som ung spelare utvecklas bäst i det lag som har bäst spelare och ligger bra till i tabellen. Hur ska han kunna förstå att det handlar mycket om mognad och mentala bitar som att lära sig hantera press och inte bara träna sig taktiskt, tekniskt och fysiskt ifall man vill ta steget till absoluta eliten (spela regelbundet i NHL). 

Tror det är nog så viktigt som ung spelare att få stor roll i laget och stort förtroende och få känna pressen och i varje match spela som det vore en slutspelsmatch. 

Nylander skulle i modo få chansen att leda första eller andra kedjan och spela i varje PP. Istiden skulle vara betydligt högre och varje match skulle innebära att press och ansvar läggs på honom, det tror jag skulle vara utvecklande jämfört med att vara en i mängden i SAIK. 

Äh vad fan skriver jag, trollet har ju rätt dom har ju utvecklat NHL stjärnor på löpande band som spelar regelbundet i NHL så klart SAIK är bäst för Nylanders utveckling.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2014/2015
Rytter: Fast efter att ha varit i både Barcelona och Stoke on Trent så medger jag att jag också föredrar jag Gaudi före porslin...

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: RE-building the future 2014/2015

Rytter mm:

Alltså, värvade inte ni Jocke till er hockeygymnasium från hans moderklubb Skellefteå AIK när han var en 16-årig juniorlandslagsman? Och nu har han då 4 år till i Sveriges bästa lag, och det var då inte direkt så att han stod och stampade på samma ställe och hade 20 poäng på 4 säsonger likt han hade hos er. Nej, han tog steget hos moderklubben som han alltid kommer att bli förknippad med inom svensk hockey.

MoDo har vart bra på att utveckla superspelare till NHL. Förrut.

Det är där skon klämmer. Inte över att vi sitter ensamma på norrlandstronen och blickar ned på undersåtarna med tre stycken SM-guld i näven. Inte att er kommun får servera kall potatis och husman till gamlingarna för att kommunen ska kunna få ert lag att överleva medan vi är en välmående ekonomiskt sund förening med vinster ni bara kan drömma om. Nej, utan att vår talangfabrik sprungit ifrån er.

Inget att skämmas över grabbar, det kan vara er tid igen nästa årtionde ifall ni hänger kvar. Åker ni ut så ska vi nog ta och värva era bästa talanger och kalla dem våra spelare, och så får vi ta ett snack sen.

Kommentera