1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482630 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1628763

Sv: RE-building the future 2014/2015

Monno:

Ja det är väl lättast så, att räkna på ett sätt som är fördelaktigt för SAIK så dom kan fortsätta sprida bilden av att vara sveriges bästa plantskola genom tiderna.

Faktum är att dom fått fram några kullar av riktigt lovande spelare som dock inte tagit de sista stegen än. Kan det vara en av anledningarna vi varit inna på tidigare, att SAIK är ett för bra och stabilt lag. En ung spelare där behöver inte leva med pressen och ansvaret på samma sätta som i andra klubbar. Ta Arvidsson t.ex han hade ingen press eller ansvar på sig tidigare säsonger eftersom det var Lindström, Möller, Bellmare osv som skulle vara ledande spelare och stomme i laget. Han hade nog mått bra av en säsong till som den ledande spelaren i SAIK (som t.ex Silferberg var i Brynäs) innan han åkt över. Det är av denna anledning jag tror att t.ex Nylander skulle utvecklas bättre i en "sämre" klubb än SAIK ifall han väljer att gå till Sverige.

Men frågan är vad som händer nu med SAIK:s junior verksamhet deras J20 och J18 lag har knappast varit de ledande i sverige senaste åren.

Kommentera

Svarskommentarer