1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480509 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1646443

Sv: Silly season

Amitiel:

Haha, den typiska MoDo-mentaliteten. När saker går åt pipan, så beror det aldrig på inkompetens i de egna leden. Nej, det är alltid någon annans fel: 

"NHL-lagen snor våra stjärnor! Annars hade vi vunnit varje år!"

"Vi har för dålig ekonomi för att ge oss in i budgivningar!"

"Vi har haft otur med skador!"

"Inget lag har så mycket tur som Brynäs!"

"Med en bättre domarinsats hade vi vunnit!"

"Luleå, Skellefteå, Örebro får mer pengar från kommunen! Orättvist!"

Låt oss se nykter på det hela för en sekund. MoDo är kända i hela ishockeyvärlden. MoDo har fostrat en av våra mest folkära idrottsmän genom tiderna. MoDo drar i förhållande till stadens storlek extremt mycket publik, vilket skvallrar om en enorm entusiasm. Man brukar säga att en stamkund är 10 gånger så mycket värd som en "vanlig kund" och jag gissar att MoDo har en väldigt hög procent stamkunder jämfört med många andra lag.

Charlotte Gustavsson har insett detta. Hon är tillräckligt intelligent för att begripa att hon styr över en potentiell guldgruva och att det negativa tjafset om hur svår marknaden är bara är en dålig bortförklaring i hopp om att inkompetensen i föreningen inte ska vara lika uppenbar.

Saken med Charlotte är att hon en visionär när gäller idéer om hur man får ut maximalt av arrangemanget, men saknar erfarenheten för att kunna fatta vettiga sportsliga beslut. Detta hade säkerligen inte varit något problem med Näslund, som trots vissa mindre bra värvningar, verkade ha relativt bra koll på vad han höll på med. Svartvadet framstår som en panikslagen hönsfågel i jämförelse. Det verkar inte finnas någon som helst plan, utan taktiken tycks vara följande:

1. Avvakta tills en spännande spelare (oavsett position) dyker upp på marknaden 

2. Lägg ett lågt bud och spela "MoDo är en bra språngbräda till NHL"-kortet

3. Se på medan spelaren skriver på för en konkurrent

4. Gnäll i media över hur tajt budgeten är

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Bad_Brett:Tycker du beskriver Modos verklighet som den är och varit under hösten.
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett: Bra inlägg, men förstår inte riktigt vad din poäng var. Om du hade någon? Känns som om du tyckte lite både och samtidigt.
Kommentera