1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480474 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1647894

Sv: Apropå ingenting...
Monno: Alla lag som har haft en storhetsperiod har inlett den med att de haft stora juniorframgångar och den har avslutats med dyra värvningar. Vi hade det, Djurgården hade det, Frölunda hade det.
Det vi nu ser är början på slutet av Skellefteå som framgångssagan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...

spud:Jo, undan för undan så har Skellefteå givit sina juniorer mindre och mindre speltid. Istället köper man dyra killar som Lehtonen, Widing, Kabanov, Zachrisson och så vidare. Man vill givetvis vara kvar i toppen, vilket man har förståelse för. Samtidigt så offrar man sina egna juniorer och den grund man byggde framgångarna på.

De enda som möjligen kan klara av att värva dyrt och ändå vara kvar i toppen många år är väl HV och FBK som har en helt annan ekonomisk grund att stå på. Jag tror inte att Skellefteå i längden kan hålla på sådär, utan man måste back to basic rätt snart för att inte hamna i samma skuldfälla som oss. Rimligen kan inte elbolaget och kommunen fortsätta vräka samma pengar över föreningen. Dessutom brukar publiken (som för övrigt varit rätt fåtaliga sett till framgången) bli lite blassé på framgångar och ta dem för givet.

Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
spud:Känns som SAIK kommer att presentera sitt nya stjärnskott ikväll på matchen !
Kommentera