1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480191 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1688421

Sv: Apropå ingenting...
ivandrago: fast det är klart att om en revisorgranskad årsredovisning ökar tillgångssidan med 30 miljoner så har man ändå en tillgång som går att använda. Antingen som säkerhet i lån vilket ger bättre kreditvärdering eller om det rent av går att avyttra.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
spud:
Långt ifrån säkert enl min erfarenhet. Det marknadsmässiga värdet är i regel svårt att fastställa. Om vi säger att du köper Örebro Hockeys verksamhet för 36 miljoner, vilken avkastning vill du isf ha på din investering? Tror du det är möjligt med det resultat Örebro visar idag?

Ganska vanligt i bolag som går med förlust att man letar upp tillgångar vara värde man vill skriva upp enligt min erfarenhet, många gånger med god hjälp av revisorn. I Örebros fall kam det ju vara så att man letat efter en möjlighet att få upp EK så man klarar SHL:s krav med luft emellan
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
spud: Du har absolut rätt i sak, dock är detta kapitalet bundet och även om det kan tas som säkerhet så är det inte ens troligt att långivaren kommer värdera tillgången till samma summa som ÖHK. Inte heller skapar den utrymme att betala avgifter på lån i form av ränta.

Orkar jag så kommer jag senare gå igenom balans och resultaträkningen. Inte minst skulle en kassaflödes analys vara av intresse. Dock är jag mer spänd på Modos bokslut som snart analkas.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Nu har jag inte läst så mycket om det, utan läste bara igenom lite snabbt men som jag fattat det har dom gjort om bolaget och sen värderat det på 36 miljoner och sen räknat det som en inkomst eftersom dom nu har ett bolag värt 36 miljoner med andra ord ingen del av dom 36 miljonerna räknas som eget kapital så länge dom inte säljer bolaget, så lite mer siffer trolleri än vinst.

Men som sagt kan ha fel när jag inte haft tid och gå igenom det så noga än.
Kommentera