1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482596 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1694118

Sv: Apropå ingenting...

Bygdn: Jag tycker att Heshka slog en hel del vårdade och snabba uppspel, även om han stundtals såg nonchalant ut. Han kan bli riktigt vass i vinter också. Både han och Whitney ser grymma ut i PP, så vi kan nog hoppas på en väsentligt bättre procent än ifjol.

Däremot stämde ingenting taktiskt. Det var hur lätt som helst att spela sig förbi modos forwards, för man understödde verkligen inte varandra i forecheckingen. I mittzon blev man passiv (vilket iofs inte är nytt) och släppte in motståndarna för lätt i vår zon.

Där hade man hoppats att Hinken och Alavaara skulle varit på spelarna och påpekat hur de ska åka, hur de ska tänka och klappa dem på axeln när de gjort någonting bra. Kort sagt, kommunicera med spelarna medan de har situationen färskt i minnet. Inget ont om videogenomgångar som OCKSÅ behövs, men våra coacher verkar inte säga ett enda ord till spelarna. De verkar inte vara ett dugg intresserade av att entuasmera spelarna. De ser fan inte ens ut att veta vad de ska göra där, mer än att tugga tugummi och hålla armarna i kors.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...

J F K: Håller med om Heshka. Ska bli intressant att följa. Vi var ju så sanslöst usla i PP ifjol så man är ju livrädd att hissa/jinxa, men jag tycker att vi såg nya ingredienser i PP i år som såg intressanta ut. 

Apropå vårdade och snabba uppspel. Butler såg ju livsfarlig ut till en början, i negativ bemärkelse. Jag tycker dock att han skärpte till sig och på slutet kändes det t.o.m. som att han behärskade att behålla lugn och slå precisa passningar på väldigt tighta ytor. Kan förstås ha varit en engångsföreteelse i matchen mot björklöven, men ändå.

Håller med om att inget i övrigt stämde taktiskt. Det enda jag tycker såg bättre ut taktiskt nu motför mot Luleå, var att vi inte fick de där solklara spelvändingarna mot oss på samma sätt längre. Visst blev vi överspelade och man kunde inte se vilket lag som hörde hemma i SHL eller Allsvenskan, men inte samma huvudet-under-armen-spel som mot luleå. 

<spekulationer och milda påhopp>

Nä, alltså jag ifrågasätter kraftigt Alavaara och Gradins taktiska kunnande. Vilka framgångar kan man tro härledas till dem? Om nu Alavaara var ansvarig för backarna och Gradin för anfallarna i fjol, vad var bedriften? Jobbar inte Gradin i Modo mest för att han är en gammal polare med foppa?

</spekulationer och milda påhopp>

Angående Huras så går jag däremot igång på att han blåste av träningen p.g.a. spelarna såg loja och oengagerade ut.. om det var innan björklövenmatchen eller efter, minns jag inte, men någon berättade den "sanningen" på twitter. Hoppas verkligen att det stämmer. Jag tror det daltats för mycket, för många ryggdunkare i organisationen som är där på gamla meriter. 

Äsch, var visst inte slutspekulerat.

Hörs, hej!

Kommentera