1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481576 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1698520

Sv: SHL-premiär Örebro - MoDo torsdag 17/10

Foppa såg ut som att han skulle kräkas av avsmak igår.

Man kan hoppas att svartvadet och foppa kallar upp Huras på kontoret och förklarar:

1. Zonspel skulle vara mer lämpligt.

2. Ska man spela man-man får man göra  det bra mycket mindre aggressivt så man inte går bort sig. Vi har SHLs kanske tredje stabbigaste backbesättning efter Luleå och frölunda. Vad var annars tanken med det om vi inte ska utnyttja tyngden framför egen kasse?

3. Vore önskvärt att ytterforwards sjunker ner och hjälper i mitten.

Tar han inte in justeringar mot ett mindre aggressivt spel, så är det bara att ge honom foten. Det här är inte ett spel att bygga vidare på i SHL. Jag har ALDRIG sett en sämre defensivt genomförd match av modo. Vi ska vara glada att det inte var FBK eller SAIK, det hade blivit tvåsiffrigt. Jag gissar att det går helt OK att spela så här i mellaneuropa, för man blir inte lika straffad när man går bort sig som man blir i SHL.

Och jämförelserna med Bäckman haltar. Visst, det var 4 raka förluster i inledningen av serien tror jag, men det såg inte så tokigt ut. Det kändes som att "det här ordnar sig"...

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SHL-premiär Örebro - MoDo torsdag 17/10

Ogie Ogilthorpe: Min jämförelse med Bäckman var bara att det tar tid innan ett system sätter sig. Jag borde inte frestats att svara på så korkade inlägg som jag gjorde där. Bäckman trodde ju faktiskt att han skulle få sparken vid juluppehållet.

Man hade ju önskat att Huras hade bättre assisterande som kunde pekat ut det vi supportrar sett. Modo KAN inte spela så korkat att vi ska jaga skiten ur oss till INGEN nytta. Vi hamnar ju bara på rygg på motståndarna.

För övrigt hade väl Bäckman Hållberg, Hedin, Jonsson, Kaberle och sådant. Det var duktiga skridskoåkare som hann med motståndarna. Nu har vi flera riktigt bra backar som dock inte har skridskoåkningen som sin största tillgång. Sundström var inte en lysande skridskoåkare, men var fantastisk defensivt tack vare sin placeringsförmåga och sitt sätt att läsa spelet. Hade man satt honom på man-man skulle han haft det mycket jobbigare (men säkert klarat det bra också tack vare spelsinnet).

Kommentera

Sv: SHL-premiär Örebro - MoDo torsdag 17/10
Ogie Ogilthorpe:Bra synpunkter! Du är inget troll vill jag lova..Foppa såg nog inte bara ut som en troll han var nog skogstokig!! Det där spelet håller inte!
Kommentera