1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482865 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1710929

MoDo - Karlskrona, ONSDAG 18 NOVEMBER 19:00
MODO Hockey tog en poäng i gårdagens möte mot Linköping HC hemma i Fjällräven Center där matchen slutade 3-4 efter övertidsspel. Det är tätt mellan matcherna och huvudtränare Andreas Johansson förbereder nu laget för onsdagens match i Fjällräven Center där Karlskrona HK kommer på besök.

– Det var en hel del saker som var bra i gårdagens match mot Linköping. Bland annat att vi inte släppte till särskilt många klara målchanser och för det mesta var stabila och tighta i det defensiva spelet. Dessutom var både powerplay och boxplay bra där vi spelade 33% i powerplay och var hundraprocentiga i boxplay. Så ska det se ut och måste fortsätta att se ut, säger MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson och fortsätter:

– Det som var mindre bra i matchen mot Linköping var att tendenser fanns i andra perioden att glida ifrån våra grunder vilket även medförde att vi fick jobbigt under några minuter. Sammanfattningsvis får vi några tuffa mål mot oss men trots det hittar vi mod och tålamod för en kvittering och tar en päng i matchen.

Hur viktigt var det att kvittera matchen relativt sent i perioden?

– Det hade varit lätt att "komma med ursäkter" i den tredje perioden med tanke på hur säsongen har sett ut så här långt. Men det finns en styrka och en tro på det vi gör och både för poängen och det mentala var det självklart viktigt. Jag har sett matchen en gång till i efterhand och tycker någonstans att det är fullt rättvist att vi tar en poäng i matchen. Vi förtjänade den poängen.

"Allt går ut på att vara pigg till match"

Det är tätt på matcherna i Fjällräven Center och träningen under onsdagen var uppdelad mellan spelarna där Andreas Johansson poängterar att träningen inte var frivillig utan tilldelad efter vad tränarna ansåg att de olika spelarna skulle göra.

– När det är tätt mellan matcherna så allt går ut på att vara pigg till match. Vi tar det dag för dag och ser vilka som spelade mycket under matchen igår och hur de ska träna idag. Efter onsdagens match tar vi en ny utvärdering kring hur vi ska göra under torsdag och fredag och vikten nu fram till juluppehållet är att vara pigg till matcherna. Sen får vi träna ikapp, säger Johansson och fortsätter tydligt:

– Vi lägger fokus på vad vi gör, var vi är och vad vi ska göra. Vi har respekt för motståndaren och har koll på deras saker, men det handlar om vad vi som grupp ska göra tillsammans och mindre om var vi spelar och vilka vi möter.

"Vi kommer inte att få någonting gratis"

MODO Hockey spelar tre hemmamatcher under sex dagar och den sviten avslutas på onsdag med mötet mot Karlskrona HK.

– Det finns inga hemligheter och det gäller att förbereda sig på bästa sätt inför varje match. Karlskrona jobbar hårt och jag har precis sett deras senaste match och kan konstatera att vi inte kommer att få någonting gratis. Det gäller för oss att jobba stenhårt och det finns inga lätta moment så det gäller för oss att spela med fart, med bra passningsspel och jobba stenhårt, säger Johansson och berättar avslutningsvis om anfallsspelet för MODO Hockey:

– Jag känner att vi gör en hel del bra saker senast och vi skapar chanser. Det handlar lite om vilka vi möter då vi får spela lite olika beroende på motstånd men jag skulle vilja att vi vågar lite mer med pucken. Det kommer av ett bra försvarsspel och vi måste börja i rätt ände med det, men vi har kvalitéer för att spetsa till det bättre framåt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Karlskrona, ONSDAG 18 NOVEMBER 19:00
hellge:

Jag vet inte om ni har noterat det, men det är match ikväll. MoDo möter Karlskrona.
Kommentera