1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478919 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1726960

Rögle - MoDo, TISDAG 16 FEBRUARI 19:00
MODO Hockey avslutade matchandet innan februariuppehållet med två raka segrar. Nu väntar upploppet av SHL 2015/2016 där tio matcher återstår och MODO Hockey på tisdag reser till Ängelholm för möte mot Rögle BK. "Det är en bra känsla i gruppen när vi vunnit två raka matcher och vi känner att om vi spelar som vi gjort under de matcherna vinner vi även matchen imorgon. Men jobbet måste göras och vi ser framåt endast en match i taget", säger MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson inför matchen.

Under uppehållet har MODO Hockey tränat hårt under tre dagar för att sedan vila i lika många dagar. Under söndag eftermiddag återsamlades laget och tränade även på is under måndagen inför mötet mot Rögle BK på bortaplan.

– På träningarna under uppehållet jobbade vi på åkstyrka, kondition, kampmoment och intensitet. Det var inte lika många pass till antalet om vi jämför med det förra uppehållet, men vi vilade lika mycket som vi tränade. Det är även en viktig aspekt med bra vila när det kommer till träning, säger MODO Hockeys tränare Andreas Johansson efter måndagens ispass och fortsätter:

– Jämför vi med juluppehållet är det en enorm skillnad då det är ett helt annat lag nu som orkar betydligt mer. Jag skulle vilja säga att vi ser ett lag som orkar och klarar av hårda träningar på ett mycket bättre sätt och även orkar bättre på match. Söndagen handlade mer om att köra ur kropparna efter vilan medan vi under måndag gick in mer på speltekniska detaljer till matchen på tisdag.

"Senast handlade det mycket om ineffektivitet"

MODO Hockey har mött Rögle BK tre gånger där MODO vann de två första mötena på hemmaplan (3-1, 4-1) innan Rögle BK vann det senaste mötet i Lindab Arena som spelades så sent som 28 januari och slutresultatet blev 2-1.

– Det är nu som det avgörs, men det är ingen annorlunda sistuation för oss än tidigare förutom att matcherna börjar att ta slut. Den senaste matchen i Ängelholm handlade mycket om vår ineffektivitet där vi gjorde en bra match frånsett målskyttet som saknades. Vi vill svara för en liknande insats som då men ser, förutom effektiviteten, även över några fler nycklar inför matchen, säger Andreas Johansson och avslutar:

– När det gäller laget finns alla tillgängliga för spel förutom Peter Öberg som fortsätter sin rehabilitering efter hjärnskakning.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Rögle - MoDo, TISDAG 16 FEBRUARI 19:00
Laguppställning någon?
Kommentera