1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474648 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1728297

Luleå - MoDo, LÖRDAG 20 FEBRUARI 18:30
MODO Hockey reser till Luleå under fredag eftermiddag för att på lördag ställas mot Luleå Hockey i Coop Norrbotten Arena. "Vi åker upp redan under fredagen och tränar på is under lördag förmiddag för att förbereda oss på bästa sätt", säger MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson inför mötet.

MODO Hockey kommer senast från förlust mot Färjestad BK efter övertid. Torsdagkvällens match i Fjällräven Center slutade 4-5 efter att MODO kvitterat matchen i slutet av den tredje perioden, för att sedan Färjestad skulle avgöra i övertidsspelet. Efter matchen var Andreas Johansson besviken, vilket visade sig tydligt på den efterföljande presskonferensen. Dagen efter match återfanns inte spelarna på is, istället återhämtade sig alla och tog en långpromenad innan avresa till Norrbotten.

– Vi behövde vila från is då det är många som loggade mycket istid igår samt att vi ville ha en annan typ av analys efter matchen. Det var inte konstigare än så, berättar MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson på fredag förmiddag.

"Han mår bra av att spela mycket"
Under gårdagens match var det två tydliga glädjeämnen när Bill Thomas spelade över 27 minuter i matchen och svarade för ett mål och två assist, samt att 17-årige Tim Wahlgren svarade för sitt första SHL-mål i karriären.

– Jag blev lite förvånad när jag såg Bills istid efter matchen, men han spelade i alla powerplay samt att det även var mycket spel i boxplay under matchen. Han tog även flera viktiga tekningar under matchen och spelade genomgående bra och förtjänade därför istiden. Han mår bra av att spela mycket och ett träningspass varar en timme så 27 minuter ska inte vara några problem, säger Johansson och fortsätter:

– Det var roligt för Tim att få göra det första målet men det var inte överraskande på något sätt då vi hade på känn att han kunde gå in och göra skillnad direkt. Han är en spelartyp som jobbar hårt, är rejäl och gör den typen av mål i J20. Varför skulle han då inte kunna göra de målen här om han sätts in i rätt situation?

"Vi ska pressa Luleå och göra allt för att ta tre poäng"

Mötet mot Luleå Hockey blir säsongens fjärde och sista mellan lagen och Luleå har segrat i samtliga tre tidigare möten. Första mötet slutade 2-0 i Luleå innan 2-6 följde i Fjällräven Center och det senaste mötet slutade 2-3 i Örnsköldsvik. Luleå kommer senast från förlust mot Skellefteå AIK under torsdagkvällen.

– Vi vet att vi ställs mot ett bra lag och Luleå Hockey har fått ihop sitt spel ordentligt och presterat bra under de senaste omgångarna. Precis som tidigare har vi respekt för vår motståndare medan vi lägger fokus på det vi ska göra, det vi ska förbättra och det vi ska prestera. Vi ska pressa dem och göra allt för att ta tre poäng, det är ingenting annat som gäller, avslutar Andreas Johansson.

Läget i laget

MODO Hockey åker till Luleå med samma lag som senast där spelarna som var ombytta i matchen mot Färjestad även är uttagna till spel mot Luleå Hockey på lördag där pucken släpps 18:30 i Coop Norrbotten Arena.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå - MoDo, LÖRDAG 20 FEBRUARI 18:30
Allehandans uppgifter:

Målvakt: Jonatan Bjurö (Adam Reideborn)

Backpar:
Emil Djuse-Noah Welch
Oscar Hedman-Nichlas Torp
Joel Kwiatkowski-Shaun Heshka.

Kedjor:
Carl Grundström-Emil Pettersson-Gustav Possler
Victor Olofsson-Ilari Filppula-Bill Thomas
Per-Åge Skröder-Patrick Dwyer-Ludwig Nilsson
Kristian Jakobsson-Byron Ritchie-Tim Wahlgren.

Etraspelare:
Otso Rantakari, Axel Ottosson.
Kommentera

Sv: Luleå - MoDo, LÖRDAG 20 FEBRUARI 18:30
hellge:

Själv ska jag gå och titta på "Den unge Zlatan"
Kommentera