1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480191 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1728821

Skellefteå - MoDo, MoDo - Skellefteå Tis 23 å tors 25/2 19:00
MODO Hockey ställs nu inför ett dubbelmöte mot serieledarna Skellefteå AIK när laget reser till Skellefteå för bortamatch på tisdag innan returmötet spelas två dagar senare i Fjällräven Center. "Trepoängaren mot Luleå betyder givetvis mycket inför den här veckan när vi nu är med i racet igen", säger MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson inför tisdagens möte.

MODO Hockey kommer från seger i den senaste matchen på bortais när Luleå Hockey besegrades med 1-3 efter mål från Victor Olofsson, Ilari Filppula och Emil Pettersson.

– Luleå började starkt, men efter målet som Victor Olofsson gjorde fick vi naturligtvis vind i seglen. Efter två perioder sa vi att ett likaläge mot Luleå på bortaplan är ett bra utgångsläge och för en gångs skull studsade sedan pucken rätt för oss och landade på Filppulas bland för 1-2-målet, sa Andreas Johansson på den efterföljande presskonferensen och fortsatte:

– Adam Reideborn tog alla puckar han skulle ta och några till. När vi spelar vårt försvarsspel på det sätt vi vill spela och med klubborna på rätt ställen så kan vi besegra vilket lag som helst. När vi inte har spelat disciplinerat har vi heller inte vunnit matcher, så det har varit en stor bov i dramat.

Dubbelmöte väntar mot Skellefteå AIK

MODO Hockey reser nu till Skellefteå för match på tisdag kväll mot Skellefteå AIK innan lagen även drabbar samman två dagar senare i Fjällräven Center. MODO Hockey har tre segrar på de fem senaste matcherna och tittar vi till den individuella statistiken lyfter vi fram Bill Thomas som svarat för 11 poäng (3+8) på de senaste 9 matcherna samt Emil Pettersson som gjort 3 poäng (2+1) i de två senaste matcherna.

– Matchen senast mot Luleå var viktig för oss på flera sätt. Både för moralen i truppen att åter igen få lämna en bortamatch med tre poäng men även för tabellen då vi nu åter igen är med i racet. Vi ser fram emot matcherna mot serieledande Skellefteå och matcherna är precis som tidigare oerhört viktiga, säger Johansson och avslutar med läget i laget:

– Patrick Dwyer kommer att vila den här veckan på grund av en skada, Peter Öberg fortsätter sin rehabilitering efter hjärnskakningen men i övrigt har vi alla tillgängliga för spel.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Skellefteå - MoDo, MoDo - Skellefteå Tis 23 å tors 25/2 19:00
hellge: Jag har inte följt Modo på slutet då jag är utomlands så jag måste fråga hur det är med Otso, tillför han? Han såg ju riktigt framåt ut i början och med fint direktskott i PP. Extraspelare sist, är han sjundeback verkligen?
Kommentera