1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481631 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1741700

Sv: Silly season
Harry Luras: Han är bara realistisk. Merparten här på forumet är inte det och har svårt för de få som är det.

Modo lyckades inte behålla unga talangfulla svenska spelare som Olofsson, Possler och Grundström när man var en SHL klubb, man kommer naturligtvis inte lyckas göra det nu som en Allsvensk dito heller.

Emil Pettersson är ett bra exempel, en Svensk ung kille som kommer fram i TImrå och visar spetskvalitéer. Samma säsong som han "slår igenom" i Allsvenskan lämnar han densamma och Timrå IK för Modo Hockey och SHL. Detta efter en halv säsong som "etablerad" i Allsvenskan, han skrev på för Modo sista januari.
Han spelar klart säsongen med TIK med väskan packad. Dagen efter deras sista match är han i Övik och spelar med Modo.

Summering: Så fort Timrå IK får användning av honom lämnar han för Modo och SHL.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
McFire: SHL-färdiga spelare kommer självklart att gå till SHL. Timrå hade inte gått upp i år även om Emil lirat kvar för övrigt. Sist vi gick upp för 16 år sedan var det med Zäta på väg upp och ett par två andra yngre egenutvecklade spelare i mindre roller resten var veteraner och "nästan-elitspelare" med främst bakgrund i Brynäs som växte upp när de kommit till oss. Samma formel har andra följt. Modo kommer inte gå upp med 23 spelare från era juniorled. Men varje år ska helst någon eller några komma underifrån så klart. Det fortsätter det göra hos oss och det kommer det fortsätta att göra hos er även om Olofsson och Emil spelare vidare på sin rätta nivå.
Kommentera

Sv: Silly season
McFire: Men blir hursomhelst kul att sitta själv i arenan och dra på bortamatcher och känna att man nog trots allt är en riktig modoit, då andra verkar sluta att gå på hockey iom detta.
Kommentera

Sv: Silly season
McFire: Sen behöver det ju inte innebära omedelbar succé första säsongen i SHL. Man kommer kanske tillbaka till moderföreningen istället och i bästa fall lyckas man spela upp laget till SHL.
Kommentera