1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480990 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1741732

Sv: Silly season
El Maco: Tyvärr kan det ligga mycket i de Sawchuk säger, om han blommar ut ytterliggare nästa säsong, och blir en ledande spelare i HA finns det nog inget som hindrar honom från att skriva ett SHL kontrakt under kommande säsongen (som sen givetvis mörkas fram till dagen efter Timrås säsong är över). Han är lite för attraktiv på marknaden för att han inte ska få något bud som är för bra för att tacka nej till om hans utvecklingskurva fortsätter. Stannar den dock upp så det blir som Sawchuk säger och ni får behålla honom. Oavsett grattis till ett potentiellt riktigt bra värvning, även långsiktigt om han går till NHL och ni får utbildningspeng.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Självklart kan Modo gå upp igen. Känns dock helt omöjligt (onödigt) i att spekulera kring oddsen för detta både för kommande säsong och på sikt. Det är för många faktorer som vi inte har en aning om i nuläget. Vi kan väl iaf vara rätt överens om att det krävs en mycket kompetent (dvs ny) ledning både på styrelsenivå och sportchefsnivå, ekonomiska muskler (iaf någon form av boost i något läge), fungerande junisverksamhet (hur viktigt det är beror förstås delvis på modos ekonomiska muskler i framtiden) och en hel del flyt. Bland andra saker. Precis som att modo åkte ur för att man gjorde fel saker för många säsonger i rad måste man göra rätt saker flera säsonger i rad för att gå upp och stanna kvar (verkar som många glömmer hur svårt det är att hålla sig kvar första säsongen (även om det kanske är lättare nu med nya systemet för kval och utökat antal lag. AIK var ju iof inte så långt ifrån att klara av KHK).

Tror vi får en bild av chanserna först när vi vet hur ledningen ser ut, ca publiksnitt i allsvenskan, om nån ex-modoit kommer öppna plånboken och fläska på etc.

För övrigt tycker ajg Bylunds uttalande om att grannens pojk ska spela är gulligt men fullständigt verklighetsfrånvänt och gör mig seriöst orolig för framtiden. Ännu mer orolig alltså.
Kommentera