1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474673 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1744305

Sv: Silly season
Sawchuk: Skillnaden är att göra förändringen från medioker till exeptionell så måste hela organisationen förändras, inte bara spelartruppen. Att göra en storsatsning och gå upp, eller att lyckas träffa alla sina nyförvärv under en säsong gör inte en allsvensk klubb till elitseriemässig. För att ta klivet upp krävs en röd tråd genom hela organisationen och där alla arbetar och drar åt samma hål. Tittar man på vilka klubbar som lyckats ta klivet från HA till SHL de senaste decenniet så är det inte klubbar som pumpat in miljoners miljoner i spelarmaterial, utan de har varit 2-3 åriga satsningar.

Växjö gick upp efter sin 3:e raka kvalserie
Örebro gick upp efter sin 3:e raka kvalserie och höll sig kvar i sin 4:e
Rögle spelade 10 raka kvalserier vilket i sig är en bedrift
Leksand är väl inte långt efter Rögle
Malmö behövde inse att man inte kunde köpa sig framgång innan de anställde Björn Hellqvist på 3 årskontrakt och gav han fria tyglar att ändra träningsmetoder etc.
Skellefteå gick upp efter sin 5:e raka kvalserie och spelade sen sin 6:e som SHL lag innan deras resa uppåt tabellen inleddes.

Alltså Modo måste finna sin identitet igen för att kunna ta sig upp, storsatsningar alla Leksand och Malmö brukar bara spåra ur. Långsiktighet är ett måste i HA för att man ska överleva och ta steget upp! Fallskärmen behövs för att man inte ska göra som AIK, trilla ur SHL och sen behöva kvala sig kvar i HA första säsongen. Hoppas Modo spenderar pengarna vist, och att sportrådet har en långsiktig plan, på hur identiteten Modo ska förändras för att framgång ska kunna skapas.
Kommentera