1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480353 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1744995

Sv: Silly season
Fattar inte att det skulle behöva dröja nästan två veckor för insikten? Men vii slipper ALLT som har med SkAIK att göra nästa säsong! Hockeyallsvenskan blir nog inte så dumt ändå!?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Det förvånar mig mycket att Daniel Sedin väljer att avslöja för SVT att MoDo bett stjärnorna om pengar men fått nobben. Jag har inget problem med att de inte vill sätta pengar i något de inte tror på, men hur säker var han att det skulle hamna i god jord. Känns ju som han tog en stor risk för egen del med den kommentaren – hade han verkligen koll på hur det skulle kommuniceras och hur det skulle landa?

Det glädjer mig mycket att Sedinarna har förtroende för Svartvadet. Låt oss hoppas att de har rätt. Även om de bor 9 tidszoner bort och knappast sett mycket av honom i sin GM roll, så tror jag att de har större insikt än de flesta av oss. Jag kan spontant tycka att det är ett väldigt generöst omdöme av Svartvadet. Det kan finnas ursäkter och orsaker till tidgare misslyckanden, men han har aldrig lyckats bygga ett slagkraftigt lag. Det är fakta. Nu ska han dessutom göra ett bygge för en serie som han inte planerat för. Till hans hjälp tillsätter man ett råd. Jag tvivlar inte på deras kompetens (tvärtom), men detta är en sidosyssla för dem, så de kommer att hjälpa till med deras vänsterhänder. Jag är inte så imponerad av den lösningen och den känns inte helt genomtänkt (även om man valt att kommunicera det så). Ovanstående känns inte bra, men det lär vara vad vi måste leva med nästa säsong.

Sedinarna pläderar för att MoDo ska hitta en hållbar lösning över tid. Jag undrar om de insett att SHL i praktiken är en stängd liga och att det krävs mycket för att ett SHL lag ska lyckas trilla ur. Det är nog få lag som kommer att vara så duktiga som MoDo när det gäller att hitta vägar att förlora på.

Nästa säsong kan man dock hoppas att KHK och LIF ännu inte hunnit få till slagkraftiga trupper för SHL. Jag trodde också att det borde finnas goda möjligheten för MoDo att profilera sig som den mest attraktiva Allsvenska klubben. Den (van)föreställningen fick sig en liten törn med dagens nyheter (speciellt Ottosson tycker jag var en förlust),men jag tror inte att det kommer att vara enklare att vara eftertraktad efterföljande säsonger. Ekonomin borde vara god med allsvenska mått. Medlemmar strömmar till och många sponsorer kan säkert tänka sig att stötta ”återtåget”.

Jag kan emellertid erkänna att det är litet motsägande att förespråka satsning när så många pilar pekar åt fel håll, men jag tror inte det ges bättre möjlighet att gå upp.

Det är inte bara värvade spelare som måste överraska/överprestera i 16/17 – det gäller i allra högsta grad även ledningen.
Kommentera