1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481545 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1755929

Sv: Silly Season
J F K:

En ny Leif Boork med andra ord, men den lilla skillnaden att Boork faktiskt brukar få hyfsade resultat med sina lag. Det låter ju fint i tanken att alla ska behandlas lika och det kan snart vara sanning i och med att MoDo är på väg ner till korpdivisionerna. Lite av tanken med detta är ju dock att bygga lag med hög arbetsmoral där alla drar i samma riktning. Visst är det ett sundhetstecken att inte vara älskad av alla, men det är rätt negativt ifall personen som ska svetsa samman laget är _ogillad_ av alla:

"...gick Sportbladet ut med nyheten att sportchefsduon Johan Davidsson och Johan Hult hotade med att säga upp sig ifall Andreas Johansson blir kvar på sin post..."

"SVT uppger att ett brev undertecknat av spelarna, där de förklarade att de inte har förtroende för Johansson, blev hans fall."

www.jnytt.se/article/andreas-johansson-lamnar-hv71/

Liten sammanfattning av Johanssons tränarkarriär:

Assisterande tränare:
10/11: Var med och förde MoDo till Kvalserien
13/14: Fick sparken från Färjestad

Huvudtränare:
14/15: Gjorde sig omöjlig i HV 71
15/16: Förde ner MoDo i Allsvenskan för första gången på 32 år

Jag måste emellertid medge att även jag får en positiv bild av Andreas baserat på det jag har hört. Han framstår som hård men rättvis. Och framförallt hatar han att förlora, vilket skapar intresse för laget. Jag tror det är därför han är så omtyckt. Han accepterar inte nederlaget med MoDo, utan ville stanna till varje pris för att rätta till saker å ting.

Men trots detta måste vi kunna vara ärliga mot oss själva och inse att hans track record är uselt. Han har inte vunnit någonting, han har inte byggt några fungerande lagmaskiner, han har betett sig illa under matcher och han har blivit osams med andra ledare och spelare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season
Bad_Brett: jo, kan hålla med dig om att hans track record är uselt, men vill också minnas att Hans tid i Södertälje var lyckosam, samt första halvan av säsongen i HV där jag imponerades av deras fart och spel, vilket också syntes i tabellen.
Han fick sedan en del spelare mot sig(Brithén, M. Karlsson och Petrasek bl.a), och när han bänkade Petrasek(som VERKLIGEN förtjänade det) blev han osams med dennes bästa polare och tillika sportchef Johan Davidsson.
Något förenklat beskrivet, men tror mycket av problemen hängde ihop med dessa spelare.

Intrycket man får av honom i Modo är att spelarna gillar honom skarpt, vilket påtalas i princip varenda intervju.
Speciellt de yngre spelarna.
Jag tycker iaf man gör rätt att ge tränarduon en chans till
Kommentera

Sv: Silly Season
Bad_Brett: Ska man vara ärlig så var AJs resultat i ssk fantastiskt. Den enda allsvenska klubben han jobbat som huvudcoach i gick från ett lag på nedflyttningsplats till lååååångt över kvalstrecket. Det var faktiskt sanslöst hur det laget förbättrade sig...
Kommentera

Sv: Silly Season
Bad_Brett: Du får väl spotta på Svartvadet, Foppa och styrelse, då de velat haft AJ som huvudtränare långt innan detta. Han har tidigare lett HV71 till serieledning. Vem fan vill du ha då? Kent Forsberg? Leif Strömberg? Vad fan sysslar en vinnare som Roger Melin med i korpserien? Varför vann inte Modo alla matcher innan AJ tog över? Vi hade ju en sååå jävla bra trupp!
Kommentera