1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480790 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1770960

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
Frontschwein:
Ögnar igenom tråden, har missat de senaste matcherna och ville se vad som hänt. Kände att jag ville kommentera två inlägg.


> Frontschwein skrev: mest mina oroliga nätter kring huruvida man hanterar spelarrekryteringen, lagbygge, öppenhet mot oss dyrt betalande fans mm.. Dela gärna era åsikter


Ja, det är sant, det är inte lätt att vara Modo-it. Men själv tycker jag nästan det var jobbigare när Näslund var GM. Man kände att vi var lite nära att etablera oss som topplag, men de lyfte aldrig. De hade varit så viktigt att få framfång med Markus och Peter som GM.

Sedan var juniorsatsningen med Anders Forsberg en nagelbitare. En tänkt långsiktig satsning som kraschade. Inte bra för nattsömnen :)

Nu är kollapsen fullbordat faktum, så jag ser på situationen lite lugnare än tidigare.

Hoppas iallafall att den efterföljande debatten får dig att sova bättre. Min åsikt är att scoutingen är för dålig, men samtidigt ska man tänka på att det är extremt lätt att vara efterklok.

Jag menar ta Hanses som exempel, kommer han vara fågel eller fisk?

Det är också extremt lätt att vara skeptiskt till allt MoDo gör. Verkar finnas några skribenter här som sågar allt MoDo gör, och det är ju inte så konstruktivt.


> Ivandrago skrev: I övrigt så vore det väldigt intressant att känna till alla löner i SHL, då skulle man kunna bedöma mkt bättre


Ja, med lite insightinformation från några agenter och någon sportchef skulle man nog kunna få en heltäckande bild av lönenivåerna. Jag menar vi har både klubbarnas bokslut samt skatteverkets siffror. Med det skulle man kunna luska ut lönerna rätt långt.

Jag hoppas verkligen att MoDo sitter på en databas med vad alla spelare i SHL och Allsvenskan tjänar. Så att de kan gå in och fynda. De klubbar som har den kollen får ju en enorm fördel. Alternativet, att inte ha koll, det blir dyrt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Svartvadet. Fest eller pest?
WarEvryPractice: Ser man Modos problem sen 2007 kan man väl se att det gå lite i etapper med svaga lagdelar.
Det enda som varit konsekvent är bristen på framstående unga egna spelare. Nu snackar jag inte värvade superstars som Nylander. Utan typ Jakobsson typer. Såna som inte satsar på NHL vid 18års ålder.

Men direkt efter guldet var ju målvaktssidan en svag punkt fram till Tellan värvades. Sen en period men väldigt svag backbesättning. Och efter Susse slutade har vi egentligen inte haft en riktigt förste center tills Filppula. Och det gick som det gick för då hade vi istället inga målvakter igen.

Under Uffe var väl laget som mest komplett. Som du säger.
Men det brändes en jävla massa pengar också.
Kommentera