1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481734 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1778147

Sv: Modo - Vita Hästen
Mydar: Japp, så är det tyvärr. Jag tycker att det är åt h-vete mycket fusk med hockeyns ABC hos Modo. Tittar man på varje mål nästan är det någon som inte gör de saker man bara ska göra rätt. Jag kan köpa att en back blir dragen på läktaren av en snabb, teknisk spelare.
Jag har till och med lättare att köpa att vi någon gång går in i matchen och inte är på tå som igår. Att vi inte kan grunderna i spelsystemet och hockeyns ABC är i mina ögon mycket värre.

Jag har mycket svårare att köpa att samtliga fem spelare stirrar på puck och helt glömmer att försvara vid 1-1 igår. Lindgren tokkör framåt, utan att ha koll om någon täcker upp. Hedman beundrar målchansen. Alla forwards försöker nå en retur. Hanses är helt ensam om att tänka en enda sekund "vad händer om vi nu tappar pucken".

Det är en orgie i att spela för krångligt i egen zon. Passa fel spelare. Passa diagonalt genom egen zon eller mittzon. Spela på en spelare som inte kommer att hinna agera. Vara överaggressiva eller som igår vara alldeles för passiva i bp.

Kort sagt. Det är för mycket som Modo inte lärt våra spelare och som händer gång på gång, match efter match. Därför kan Modo vara riktigt bra som mot Löven när allt klaffar, men när någon inte riktigt är på tå finns exakt NOLL spel att falla tillbaka på. Det finns nog inget lag i serien som är så lätta att möta som ett ofokuserat Modo.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Vita Hästen
J F K: ALLT det du skriver om bär AJ ansvaret för. Spelarna vet inte vad de skall göra på banan vilket gör att dessa enkla misstag sker.
Kommentera