1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481423 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1800807

Sv: Modo - Björklöven 170217
Robin Ztorken L: Modo sitter i lite inmålad i ett hörn. Man ha sparkat Svarten och lyft upp AJ i rank. Man har tydligt visat utåt att man har förtroende för AJ. Svarten har fått tagit hundhuvudet.
Nu visar det sig att det inte blev bättre. Den gemensamma nämnaren nu är AJ, som de flesta förstår.
Men AJ då? Jo han sitter i ett läge där han just nu har ett CV som liknar "En lång dags färd mot natt".
Om han får sparken nu kan man ju gissa att hans elittränarkarriär hamnar i Marianergraven för en lång tid framöver.
Han klamrar sig krampaktigt fast vid sin roll för att åtminstone hitta ngn framgång att krydda sitt bruna CV med.
Ledningen då, här råder mer eller mindre panik just nu. Skulle tro att det är krismöten överst på alla agendor.
Frågan är om denna ledning har det som krävs för att ta de rätta besluten nu.
Laget Modo har kapacitet för mycket mer. Jag följer laget i skuggorna och det finns potential. Modo är inte ett dugg sämre än Timrå. Även om kanske Timrå har lite mer spets i junisarna.
Misslyckandet sitter i att det inte finns ngn ledare för laget att ta rygg på. Ingen som ger laget en trygghet, en spelidé att tro på, och en gruppdynamik där man kan ha kul men ändå spela hockey under press.

Ha en trevlig helg!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Björklöven 170217
kulltorp: AJ var bättre än Huras. Mycket bättre än Huras. Han har som sportchef varit bättre och mer handlingskraftig än Svartvadet. Dessutom har han fått ordning på mycket av den sportsliga verksamheten genom att ställa krav på hård träning och att tävla i hela verksamheten. Så långt är det plus.

Där han misslyckas är som coach. Hans taktiska idéer fungerar verkligen inte i Modo. Han har inte materialet för det. Möjligen att det skulle fungerat om man hade en trupp som Frölundas där man kan spela aggressivt över hela banan, men då man har valpiga backar blandat med för långsamma backar håller inte försvarsspelet ihop.

Det är möjligt att ungtupparna skulle klarat det om man haft en skicklig defensiv back med sig, men om Paris, Hedman och Eidstedt ska vara en trygghet att lita sig mot. Då MÅSTE de få spela det spel de kan. De är alla hyggliga defensivt om de får spela efter sina resurser. Hålla rent framför mål, spela enkelt och inte förväntas jaga motståndare. Hedman har sett panikslagen ut med pucken och tro fasen det när han under hela sin karriär aldrig varit på när han spelat så. Han vill ha trygghet, ta säkerhetsavstånd och se till att motståndarna inte är närmare målet än honom. Han förväntas nu spela konstruktivt med puck och sätta oerhört press när vi inte har pucken. Jag är ledsen, men det är verkligen så långt ifrån Hedmans starka sidor man kan komma.

Han verkar också helt misslyckas med att få spelarna att prestera. Han är nog så fokuserad på hur laget och att man ska vinna till varje pris att han blir en belastning. Där Perra kunde lätta på stämningen genom att dra ett skämt och inte vara så gravallvarlig så har AJ skapat en ohygglig press där alla är rädda att det ska bli fel. Man saknar inte viljan att vinna, men man känner sådan press att man blir "liten och rädd". Man funderar hur man ska göra i varje situation och en hockeyspelare som måste "tänka" på isen blir en långsam hockeyspelare. Det måste sitta i förlängda ryggmärgen hur man ska göra. Det är därför Frölunda och Skellefteå så hårt drillar spelarna hur de ska göra i varje situation (vilket jag personligen tror hämmar deras kontruktivitet en hel del, men det formar ett bättre hockeylag).
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven 170217
kulltorp: Jo, tre saker till.
1. Som Rytter är inne på, man har agerat för sent och tyvärr sparkade man fel person.
2. Har man råd att sparka AJ?
3. Hur ser det ekonomiska ut efter denna säsong?

Jo, jag måste hylla alla Modosupportrar för att publiksiffrorna fortfarande är grymma.
Kommentera