1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481443 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1810151

Sv: Silly season
Mano:
Söderström som sportchef?
Karlin som tränare?
Skulle vara spännande
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Tarasov:

Intressant läsning idag i allehanda. Intervju med VD. Men kommer ändra lite i sportsliga organisationen, J-tränarna kan komma att anställas på 100% (istället för tidigare 75%) och vara ansvarig för allt runt laget inte bara vara tränare utan även ha utvecklingsansvarig rollen.

Kan ni rekrytera en tränare innan ni rekryterar en sportchef?
– Det beror ju på. Vi måste ju först vara glasklara på vilken typ av tränare vi vill ha, vad det är för person och han måste definitivt köpa vår långsiktiga strategi och gör han inte det är det ingen mening, oavsett namn. Då kommer det inte att fungera, säer Widebro och fortsätter:
– Det jag vill trycka på är att föreningen kommer att vara mycket tydligare med förväntningarna på huvudtränaren än vad vi kanske varit historiskt, utifrån vad föreningen står för. Tränaren måste köpa vår långsiktiga strategi.

Kommenterar även fysträningen:

Vad händer runt A-laget? Vad händer med fysdelen, för att ta ett exempel?
– Vi har ett avtal med Modo Sports Academy och där jobbar Magnus (Håkansson) och Jocke (Bäckström) och vårt avtal är mellan MSA och oss och de är inte anställda av Modo Hockey, utan vi hyr dem ett antal timmar.
– Jag vet att det varit mycket snack om fysdelen och naturligtvis kommer vi att utvärdera den precis som vi utvärderar övriga verksamheten, säger Johan Widebro.
– Det handlar inte om personer, utan det handlar om upplägg, hur man tränar, och det ska utvärderas.
Kommentera