1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478908 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1812258

Sv: Nya sportchefen och tränaren?
Den här meningen, ett citat från Jesper Lindgren från artikeln symboliserar min avsky för det som blivit norm i svensk hockeytalangutveckling:

– Jag vet inte vad som väntar. Det är min agent som sköter allt. Vi får se.

Att sätta talangutvecklingen i klorna på agenter som enligt standardkontraktet för hockeyagenter i Sverige bara ska ha ett för sina ögon, maximal ekonomisk utväxling för såväl spelare som agent kan aldrig gynna svensk hockey. Hur fan har vi låtit det bli såhär?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Nya sportchefen och tränaren?
bisterfinnen: Man får verkligen hoppas att Jesper bara säger så där för att slippa svara på frågan. Jag hoppas, för hans egen skull, att han aktivt väljer det han själv anser mest utvecklande.

Angående agenter:

Det är kanske samma grej som att man använder mäklare när man säljer hus. Alla vinner egentligen på att inte ha en sådan mellanhand. Men få "vågar" att inte använda mäklaren. Man räknar med att mäklarens/agentens girighet gör att man får ut bästa möjliga deal själv. Men det är långt ifrån säkert att det verkligen blir så.
Kommentera

Sv: Nya sportchefen och tränaren?
bisterfinnen: Hear, hear! Dessutom har de ofta ett kortsiktigt tänk och tittar sällan till individen. Snabbt till SHL och sen AHL/NHL för att sen ta itu med nästa talang/inkomstkälla. Undrar hur många avde svenska spelarna i Nordamerika som hade varit större stjärnor om de stannat ett år eller två till i Sverige?
Kommentera