1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474559 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1823259

Sv: Silly season
Robin Ztorken L:
Just backsidan känns lite..... hittar inte rätt ord. Men går någon av Sellgren/Tobias E sönder så blir det nog svettigt. Målvakten känns bra, forwardsidan kan bli bra,särskilt om vi får behålla Karlqvist och Alba/KJ tar nåt kliv till i sina roller. Om det räcker till övre halvan återstår att se, Leksand är bättre förberedda än vi var, det verkar ha nåt intressant på G. Även Björklöven tkr jag verkar få ihop det. Osv osv. Hoppet står till Säcken
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Tarasov:
I mitten av februari hade MoDo greppet om att bli topp-åtta. I matcherna mot AIK, Södertälje och Björklöven matchade man ungefär så här:

Erik Hanses
Sellgren Back1
Hedman Back2
Leman Back3
Aronsson Deutsch
Forward1 Center1 Björklund
Molin T Ericsson Karlkvist
Forward2 Center2 Jakobsson
Alba O Öhman Ståhl-Lyrenäs

Extraspelare: Wahlgren, Karlström, Walfridsson
Ej ombytta: Wernblom, Tommy Enström (skadad)

Back1, Forward1, Forward2, Björklund och Molin loggade generellt mest istid.

Jag vet att Leman och Karlkvist inte är klar, samt att Tobias Ericsson eventuellt ska byta position. Men det var i princip nästa års trupp som spelade dessa matcher. Laget förlorade tyvärr alla tre och Andreas Johansson fick därefter lämna MoDo.

Vi har ersatt så här:

Back1: Oskarsson
Back2: Carnestad
Back3: Tommy Enström (tillbaks från skada)
Center1: Victor Öhman
Forward1: Johan Ericsson
Forward2: M Häggström

Och dessa är de som lämnat:

Back1: Lindgren
Back2: Stenqvist
Back3: Eidstedt
Center1: Rundqvist
Forward1: Smotherman
Forward2: Skröder

Jag vågar inte bedömma om dessa byten är plus eller minus. Det är bara hålla tummarna :)

I april brukar man ju inte ha en aning om hur nästa års lag ska se ut. Men som ni vet, så är det inte i år. Vi har ju nyss sett dem spela. Dessutom var det bara någon vecka sedan vi såg ett flertal av dem dominera hem J20-SM.

Talang finns. Men vi kan konstatera, i februari 2017 räckte inte killarna till. Det går inte att bortse ifrån det faktumet. Känslan är väl ändå att de flesta kommer prestera bättre nästa säsong. Förutom de unga tror jag att Hanses och Molin har en växel till. Kanske också Karlkvist.

Är väl T Ericsson, Björklund och Enström som jag misstänker inte kommer att spela bättre nästa säsong. Man hoppas väl mer att de ska komma upp till samma nivå. Jag hoppas givetvis att Hedman kommer vara bättre nästa säsong, men jag tycker inte MoDo-ledning ska räkna med det. Se det som en välkommen bonus.

Vi behöver play-makers. Vill ha ett par skickliga passningsspelare på forwardssidan. Eller så får Linus Pettersson och Wernblom träna på utav bara h-vete under sommaren :) Men det är alldeles för chansartat att räkna in att de ska kunna mata Björklund och Karlqvist med puckar redan denna säsong.

Forumet hade ett "galet rykte" om Noah Welch, en back av den kalibern skulle inte sitta fel. Jag gillar normalt inte tanken med en ensam försvarsgeneral, men detta unga lag skulle kunna behöva någon att luta sig emot.

Jag tycker det känns spännande att MoDo påbörjar en långsiktig satsning. Men Sundlöv måste verkligen visa fingertoppskänsla här. Han måste förlänga med rätt juniorer och att hitta några forwards som gör andra spelare bättre.
Kommentera

Sv: Silly season
Tarasov: Inte så konstigt att Leksand är bättre förberedda än vad vi var,den klubban har ju gått som en jojjo mellan SHL och HA.
Kommentera