1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

484907 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1824672

Sv: Apropå ingenting...
hanzon:
Nu är ju tråkigt nog utgifter bundet till inkomster i företag / föreningar och hur trevligt det än hade varit med total jämställdhet så är det ju tyvärr så att drar man in lite pengar får man lite pengar att använda.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Amitiel: Samtidigt måste vi inse att en stor del av Modos inkomster kommer från Örnsköldsviks kommun (skattepengar) och om de vill att damer och herrar / pojkar och flickor ska få samma del av kakan så är det ju faktiskt bara för Modo att anpassa sig.
Nu har väl inte kommunen varit så hårda men däremot anser de att Modo skall arbeta för jämställdhet så penningafördelningen är intressant.
Argumentet att det är herrarna som drar in pengar håller inte riktigt när det gäller de miljoner kommunen bidrar med.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Amitiel: Samtidigt måste man ju som sagt göra något för att få upp inkomsterna till Damlaget.
Alla kan ju inte bara köra på som det alltid gjorts och tro att något ska förändras.

Nu tror jag aldrig damerna kommer kunna få samma inkomster som herrarna under överskådlig framtid. Dels är försprånget så stort. Dels är det ju hur man än vill se på det genetiska fördelar väd gäller fysiken för en man. (Tycker dock skillnaden i spelet idag inte går att skylla på det, den är onödigt stor. Iaf i Sverige)

Men att damerna åtminstone ska kunna vara självförsörjande till den grad att man kanske bara jobbar över sommaren borde man åtminstone kunna åstakomma.
Kommentera