1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478568 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1837822

Sv: Modo - BIK Karlskoga 27/9
Monno: kan någon berätta för mig när Modo hade + 9 i målstatistik senast? O dessutom 1 insläppt mål på tre matcher. Är det den första coach vi har haft på väldigt många år som förstår att vinnande lag ska byggas bakifrån?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - BIK Karlskoga 27/9
Känns stabilt än så länge, trots svackor i matchen (speciellt i andra) och tryck mot oss så faller vi aldrig ihop som tidigare. Säcken har verkligen jobbat med försvaret och får backar som Hedman att se ut som en defensiv klippa precis som han ska vara.

Vi har inte en bländande offensiv, men genom att vi är täta bakåt så ger vi oss chansen att nöta ner motståndet. Tidigare år har vi ofta varit bra framåt men sedan när vi fått tryck på oss har vi släppt in en puck rätt lätt och tappat initiativet i matchen, nu undviker vi det och tar tillbaka initiativet istället.

Även spelvändningarna är bra än så länge, skapar betydligt mer spelvändningar för oss än emot oss, tidigare kändes det alltid som tvärtom. Kladdas fortfarande med puck i egenzon ibland, kan vi minimera detta kommer vi bli ännu farligare framåt med snabbare spelvändningar.

Hanses fick frågan om han hade bättre backar framför sig i år, svaret var "JA" men innehöll bland annat att man jobbade på ett bättre sätt, lugnare och med ett bättre system, ingen diss av AJ men tyckte man kunde ana att han var betydligt nöjdare med defensiven i år och det Säcken styrt upp. Säcken har gjort precis det man hoppades på än så länge och började med att prioritera försvaret.

BIK:s tränare nämner att dom är bra på utsidan men kommer inte in på kassen, dom får spela på utsidan hela tiden. Det är så man vill att motståndarna ska låta efter matchen då fungerar försvaret och man är tät i mitten där målen görs.
Kommentera

Sv: Modo - BIK Karlskoga 27/9
Ygge83:

Det vet jag inte men tydligen bästa starten på en säsong på 16 år.
Kommentera