1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

289167 inlägg · 3745 ämnen

Inlägg #1850533

Sv: Modo inkomster 2016
hockey_21: Ja, eftersom man deklarerar inkomst från den 1/1 till 31/12 2016 så är det svårt att veta vad Modo har betalat. Det är bara Hedman som har fått lön från Modo under hela 2016. Men det ingår också om dom fått lön från någon annan stans. Te.x reklam eller egna företag. En del spelare har bolag som klubben (och ibland sponsorer) betalar till. Och sen tar spelaren ut lön från sitt bolag men oftast inte hela summan. Så om man ska få reda på den verkliga summan som spelaren drar in måste man också se vad deras bolag drar in.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Modo inkomster 2016
Från Hörnefors:
Om klubbar/sponsorer betalar in pengar till spelarnas bolag kommer det högst troligt betraktas som skattefusk, det är jag rätt säker på att klubbarna inte gör idag. Däremot har en del spelare egna bolag som de bedriver verksamhet i, men det är en annan sak.
Låst ämne

Sv: Modo inkomster 2016
Från Hörnefors: Är det inte så också att många spelare lägger undan i Pension och då visas inte detta? Eller försvann detta iom Pension förändringen nyligen?

Sen så vet man ju inte heller om de har bisysslor på sidan om som kanske också drar in pengar. Kåberg var väl en som alltid hamnade långt upp i dessa listor, men då ägde han en stor fet bondgård som drog in rejält.

Men en sak kan jag i alla fall säga och det är att om vi "låssas" att detta är för denna säsong och inga andra intressen hjälpt till, så har vi en hel del spelare som inte gör rätt för den lön de har.

Skulle vara intressant tex att se Timrå's dito.
Står fortfarande kvar i min åsikt att Timrå (nu räknar jag inte med deras förvärv under säsongen) inte har någon spelare som känns riktigt sexig.
Inte heller känns det som att deras spelare man mot man i en depth chart skulle knuffa bort speciellt många.
Likväl så spelar de riktigt bra och leder serien. Och nu toppad med nyförvärv så ser det ruskigt bra ut.
Låst ämne