1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

293313 inlägg · 3774 ämnen

Inlägg #1856272

Sv: Modo - Vita Hästen 5/12
Gavelo:
Menade inte att det räcker att bedriva en verksamhet. Ang talangerna så skulle jag gärna vilja veta orsaken till att de valde bort Modo innan jag uttalar mig. Det ligger i sakens natur att SHL-lagens HG är attraktivare än de allsvenska lagens.

Men man kanske kan göra något att annat för att kompensera, Alla spelare är ju trots allt inte färdiga vid intag till HG, kanske kan man titta på annat än spelare som snittar 1p/match i tv-pucken. I nästa steg kan man kanske kolla efter spelar i superelit, kanske finns det någon 18-19 åring där man kan erbjuda en plats i a-laget. Vi har ju exv Filip Westerlund i frölundas lag, fö en som valde bort vårt HG innan vi åkt ut.

Mkt spekulationer från min sida, men vill ändå tro att det finns andra alternativ än att "finna sig i sitt öde." Om inte annat så verkar förmåga att utbilda råtalang finnas lokalt, med tanke på att vi skicka 4 st från öviks området till U16 campen, så länge den förmågan finns så har vi iaf en beståndsdel, sen gäller det att kunna förvalta den.
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Vita Hästen 5/12
ivandrago: kan ju som sagt finnas många olika anledningar till val av HG, släckt och familj, favoritlag, kompisar osv osv, tex så kan jag tänka mig att det nog är ”jävligt coolt” att gå HG i stora häftiga Frölunda med Sveriges största skrytbygge på G.
Sen blir det väl kanske en liten ketchupeffekt bland juniorerna, när några går åt ett håll så är det nog lätt att fler hakar på, tex så har ju just Frölunda utmärkt sig och tagit några av våra finaste juniorer och känslan är att det kommer bli fler
Kommentera