1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

293520 inlägg · 3775 ämnen

Inlägg #1856245

Sv: Modo - Vita Hästen 5/12
ivandrago: Handlar i min mening om mer än att bara bedriva en ungdomsverksamhet, det handlar om att locka talanger till gymnasiet och sen klara av att utbilda dom till stora spelare som sedan klubben har nytta av i seniorhockeyn.
Modo är fortfarande attraktivt, men såklart så är det tuff konkurrens och shl klubbar som kan locka med både de ena och det andra har såklart fördelar och ju sämre kullar man får fram så lockar det knappast till ökat intresse att komma och utbilda sig där.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Vita Hästen 5/12
Gavelo:
Menade inte att det räcker att bedriva en verksamhet. Ang talangerna så skulle jag gärna vilja veta orsaken till att de valde bort Modo innan jag uttalar mig. Det ligger i sakens natur att SHL-lagens HG är attraktivare än de allsvenska lagens.

Men man kanske kan göra något att annat för att kompensera, Alla spelare är ju trots allt inte färdiga vid intag till HG, kanske kan man titta på annat än spelare som snittar 1p/match i tv-pucken. I nästa steg kan man kanske kolla efter spelar i superelit, kanske finns det någon 18-19 åring där man kan erbjuda en plats i a-laget. Vi har ju exv Filip Westerlund i frölundas lag, fö en som valde bort vårt HG innan vi åkt ut.

Mkt spekulationer från min sida, men vill ändå tro att det finns andra alternativ än att "finna sig i sitt öde." Om inte annat så verkar förmåga att utbilda råtalang finnas lokalt, med tanke på att vi skicka 4 st från öviks området till U16 campen, så länge den förmågan finns så har vi iaf en beståndsdel, sen gäller det att kunna förvalta den.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Vita Hästen 5/12
Gavelo: Ungefär alla kvällens resultat gynnade oss,vi är kvar på sjunde platsen :)
+2
Kommentera