1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479946 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1857271

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Först är KB en liten förening så spelarna har kunnat träna hur mycket dom vill i princip. Många har spelat med både två och tre år äldre spelare och i flera lag/serier. Detta är i princip omöjligt i klubbar som Modo då det direkt blir ramaskri från föräldrar om någons unge skulle få träna ett extrapass med ett äldre lag.

Det är på den nivån att man hellre ser att ingen blir hockeyspelare än att gud förbjude någon annans unge lyckas. Alla som har talang ska bromsas och rätta in sig i ledet.

Sen har dom ju haft Anders Eriksen som tränare i perioder tillsammans med pappa Niederbach. Erikse`n är en bra tränare men framför allt har han ju extremt bra kontakt och ingångar i ungdomslandslagen efter tio år i förbundet som ungdomslandslagstränare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Sawchuk: Stockholmshockeyn riskerar att hamna i den fällan också. Supertalanger får inte ens träna med de som är ett år äldre. De "tvingas spela" med jämnåriga, som är avsevärt sämre, bara för att inte såra nippriga föräldrar. De föräldrar som blir sårade har oftast minimal erfarenhet av hockey själva.

Jag har lite svårt att tolka hur Stockholms Hockeyförbund vill ha det. Men jag tror de tycker det det är viktigare att barnen spelar i rätt ålder än på rätt nivå. De tar tex inte ut bästa laget till TV-pucken utan de kollar att spelarna är födda samma år. De kan man ju iofs ha viss förståelse för i ett sådant stort distrikt. Men att de tänket även nu kan sprida sig till klubbarna är ju långt ifrån optimalt.

Sawchuk slår huvudet på spiken när han skriver att "spelarna har kunnat träna hur mycket dom vill i princip". När ni tänker tillbaka på forna lagkompisar och motståndare som sedan tog steget och blev elitspelare. Kan ni komma ihåg någon som inte fick träna så mycket de ville?

Nä bygg en hall där Kempis stod. Än viktigare, bygg en hall nära Fjällräven Center.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Sawchuk: Intressant synvinkel
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Sawchuk:
Förhoppningsvis hör man av sig till pappa Niederbach, varför inte J20. Eriksen kanske inte är så intresserad av att jobba med Modo J-verksamhet, men man bör väl ställa frågan iaf.
Kommentera