1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474706 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1860686

Sv: Modo - Björklöven 30/12
Golden boy : Denna säsong är mer eller mindre körd, skulle Modo lyckad kravla sig till ett kval uppåt så kommer vi bara få skämmas, därför hoppas jag man missar kvalet och verkligen få stå där med skammen att man åter misslyckats, kanske kanske kan det bli väckarklockan vi väntat på i 10 år att man ska börja värva vinnarskallar och inte Darren Haydar/Tj hensik/Ritola pucktrollare som inte tillför annat än negativitet. Man behöver spelare som vill vinna, som vill jobba och som vill träna 5 extra pass i veckan för att bli bäst, killar som vill bygga muskler och inte stå och dribbla mot koner, man behöver spelare som tävlar och som formligen hatar att förlora, gärna svindåliga förlorare för det är ofta dom individerna som offrar hörntänder och fotleder för att vinna!

Detta laget har absolut kvalitet, men det finns inga som sticker ut förutom Sellgren, Molin och Marklund och även Wallin rätt ofta, men annars är det ett ganska slätstruket gäng, inte ens våran powerforward och kapten gör någon direkt skillnad med fysiken, alltså precis det han värvades för!

Våra juniorer är bra, men ingen verkar utvecklas och inga sticker ut, Werner har bara blivit sämre, Alba var bättre för 2 år sedan, OSL var 3ggr bättre förra säsongen osv osv.

Sen att man öht som ledare/tränare/sportchef tillåter individer eller grupp att ”ha taskig inställning till jobbet” är helt oacceptabelt och ska naturligtvis omedelbart rendera i en läktarplats några matcher tills man bett ledare och övriga laget om ursäkt och är villig att göra allt för att visa att man förtjänar klubbmärket på bröstet!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Björklöven 30/12
Gavelo: Säsongen körd efter hälften av matcherna och vi ligger i mitten av serien?
Positiv kille du.
Wernblom tycker jag spelat bättre på slutet än han gjorde förra säsongen. Dock har ju gnuggar rollen ställt till det så på vis att han inte alls får till målen just nu. Men senaste matcherna har Johan ju haft nog så många målchanser som alla andra. Bara han får in en puck å får lite flyt så.
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven 30/12
Gavelo: Tycker inte det värvas såna spelare längre. Den som kommer närmast är Karlkvist, men han har utvecklats till i år och jobbar nu också hårt i defensiven, täcker skott osv.
Tiden när vi värvar färdiga spelare är(förhoppningsvis) förbi, nu handlar det om att utveckla spelare som nämnde Karlkvist. Om man gör det med tillräckligt många kan man få ett slagkraftigt lag ÖVER TID. Det är vad allt handlar om. Bygga långsiktigt.
Självklart kommer man inte lyckas med alla, men jag tycker man äntligen börjat jobba på rätt sätt iaf.

Samma sak gäller juniorerna du klankar ner på. Deras utvecklingskurva är inte alltid spikrak, men en talang som Wernblom ska man självklart ha tålamod med, och jag tycker han har blivit både starkare och snabbare sedan ifjol.
Alba däremot har alla verktyg, men verkar rätt nonchalant och ointresserad emellanåt. Å andra sidan mognar man inte bara fysiskt, utan även mentalt. Skickar vi honom kan han mycket väl göra succe i nästa klubb.
Där kommer fingertoppskänslan in igen över vilka som är värda att satsas på.

Om man nu ska skicka upp en spelare på läktaren för dålig attityd ska man också ha något att slänga in istället.
Vi spelar redan med flest juniorer i HA..
Där handlar det återigen om att utveckla spelare, få dem att förstå vad hårt jobb innebär, alla dagar i veckan.
Som sagt, långsiktigt arbete.
Enda sättet att ta sig upp enligt mig.
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven 30/12
Gavelo: Det hade räckt med en skalle i laget som påminde om Foppas inställning till ishockey.
Foppa spelade tills han vann o hatade förluster, han skulle kunna gå in i dagens Modo och tokdominera bara med hjälp av hans inställning.
Han kunde spela med den trasiga foten i en hink och ändå vara bäst i detta Modo
Kommentera