1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480358 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1860812

Sv: Modo - Björklöven 30/12
solsidan: Jag vill se en allsvensk final där vinnaren går upp på bekostnad av sista lag i SHL.
Näst sist lag i SHL går in i nån form av kval
Dessutom en utökning av SHL till 16 lag.

Endast direkt upp/nedflyttning kommer att ge hopp till de allsvenska klubbarna och framför allt en ordentligt bra chans att gå upp igen med hjälp av fallskärmen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Björklöven 30/12
Axle San: Förslaget jag skrev är Allsvenskans idée, riktigt bra faktiskt.

SHL nya idée lyder såhär:
Topp 8 i Allsvenskan lirar kvart.

1an mot 8an
2an mot 7an
3an mot 6an
4an mot 5an

Med denna modell vinner man inte ett skit på att komma 1a i allsvenskan ser man ju, 1 extra hemmamatch men vad betyder det om man är svag hemma t.ex?

Bäst av 7 vill SHL att det ska vara i kvartarna, säkert bara för att trötta ut lagen skulle jag tro.

Ja, sen dem två vinnarna möter lag 13 och 14 i SHL.
Detta förslaget som kom ifrån SHL är galet likt det vi har idag ändå, nästan ingen skillnad, bara att Allsvenska lagen ska trötta ut sig mer, så det gynnar SHL mer och mer givetvis, herregud säger jag bara.
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven 30/12
Axle San: Jag tycker någonstans att man inte behöver ha en allsvensk final, frågan är vad serieettan ska ha för fördel i en final, hemmaplansfördel är visserligen i många fall förutom då Modos en liten fördel men har man vunnit hela ligan så tycker jag att man bör bli uppflyttad direkt på bekostnad av seriejumbon i SHL för det känns som att nåda dessa lag har ”förtjänat” denna utgång.
Sen kan man ha kval med lag 2 & 3 från AS mot lag 12 & 13 i shl över 5 matcher där vinnarna spelar SHL och förlorarna spelar AS.
Detta bör gälla nedåt i AS också vilket innebär att 11 lag av 14 från shl spelar kval/slutspel vilket TV gillar, 6 av 14 från AS spelar kval om direkt upp eller nedflyttning med status quo, ligan är alltid så jämn att det kommer innebära att mångas öde kommer att avgöras det sista 3 omg vilket kommer göra att det blir ganska få matcher utan betydelse annat än heder.
Kommentera