1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480339 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1860821

Sv: Modo - Björklöven 30/12
Axle San: Jag tycker någonstans att man inte behöver ha en allsvensk final, frågan är vad serieettan ska ha för fördel i en final, hemmaplansfördel är visserligen i många fall förutom då Modos en liten fördel men har man vunnit hela ligan så tycker jag att man bör bli uppflyttad direkt på bekostnad av seriejumbon i SHL för det känns som att nåda dessa lag har ”förtjänat” denna utgång.
Sen kan man ha kval med lag 2 & 3 från AS mot lag 12 & 13 i shl över 5 matcher där vinnarna spelar SHL och förlorarna spelar AS.
Detta bör gälla nedåt i AS också vilket innebär att 11 lag av 14 från shl spelar kval/slutspel vilket TV gillar, 6 av 14 från AS spelar kval om direkt upp eller nedflyttning med status quo, ligan är alltid så jämn att det kommer innebära att mångas öde kommer att avgöras det sista 3 omg vilket kommer göra att det blir ganska få matcher utan betydelse annat än heder.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Björklöven 30/12
Gavelo: Såklart att man inte behöver ha en allsvensk final men det triggar ju intresset någonting grymt och ger ettan och tvåan i serien 50% chans att gå upp utan att möta SHL motstånd. Vilka matcher detta skulle bli!
Som upplägget är nu så kan ju den allsvenska finalen (som dessutom helt är HAs påfund ) skrotas för den är bara ett extra hinder för dessa två lag i deras jakt mot SHL.
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven 30/12
Gavelo: en sak är ju säker iallafall. De måste ändra ned å uppflyttningsystem. Jag har alltid tyckt att kval har varit svensk hockey. Men nu har jag fan ändrat mig. Speciellt om det ska vara sådana pengakluftor. Bör vara direktuppflyttning. Måste ju betala sig att man vinner serien. Ska de stänga ligan tycker jag att de drar ner på hockeyn i sig. Sjunker i kvalitet och status för mig. Kan det inte vara kul om alla klubbar i sverige känner att de har en gnutta av chans? Något att kämpa för. Borde ju bli en större sport. Mina tankar
Kommentera