1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479917 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1864717

Hjälp
Jag vet inte hur länge man orkar. Jag kommer alltid ha ett MoDo-hjärta men helt seriöst, nu börjar jag tappa både lust och engagemang. De senaste åtta åren har bara varit en plåga. En gång i tiden så höll man på ett lag som var Sveriges (och i viss mån världens) talangfabrik. Även om det ”bara” skördade ett SM-guld i modern tid så fanns ändå en kämpaglöd (kempaglöd) och en fartfylld och spelglad hockey. Hur gör ni andra för att hålla modet uppe? Fram till de matcherna mot Södertälje och Pantern hade jag ett strimma hopp. Nu känns det som att det kanske bara att inse faktum. Det blir aldrig mer ett svenskt topplag i ishockey i Örnsköldsvik. Man kanske ska inrikta sig på juniorhockey och bli ett farmarlag till Skellefteå/Timrå/Björklöven? Synd på så fin arena, men vafan man kanske måste se sanningen i det berömda vitögat? Hur tänker ni?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Hjälp
Bemijonsson: Jag förstår dig helt. Mitt engagemang har ringt till begravningsentreprenören och efterhört sig om begravningsplats. Jag ser inte matcherna, jag har inte direkt koll på spelschemat längre. Uppdaterar mig när jag noterar dem spelat. Men på slutet har det inte behövs bara förutsätta 0p så har man rätt 9/10 gånger.. eller när tog de ens poäng?

Kalla mig dåligt fan whatnot men man har vettigare saker i livet att lägga sin tid på än detta nu. Jag är inte ensam i detta resonemang. Modo dör ja verkligen och nästa säsong kommer vara kopiöst viktigt att ha ett slagkraftigare lag för intresset. Förutsatt att vi lyckas undvika nedflyttning men det får man väl be till gudarna om.
Låst ämne

Sv: Hjälp
Bemijonsson: Helt sant, de senaste åren har varit hemska. Man blir framför allt ursinnig över det sätt klubben har misskötts, smutskastats och misshandlats, år efter år.
Hur man har lagt ansvaret i händerna på människor som faktiskt aldrig ens haft ett normalt jobb, som förväntas kunna driva en klubb med många miljoner i omsättning.
Fullständigt vansinne.

Men det finns fortfarande positiva sidor. Juniorverksamheten har till stor del byggta upp igen, och juniorlagen har gått som tåget senaste åren.
Det betyder dock inte att man kan flytta över hela J20 till A-laget varenda år, men det kommer ge resultat med tiden, bara vi har tålamod.

Sedan har vi nog ett närmast unikt intresse runt klubben i Övik. Man behöver inte konkurrera med någon annan sport. Öviksbor är fan galen i sin hockey, och det är man fortfarande, trots 10 års misshandel!
Hur kommer det då bli när det väl vänder?
En annan tung fördel är arenan som håller absolut högsta klass, och ligger dessutom mitt i stan. Det är inget kommunen kan eller vill trolla bort. Man blir nästan tvungna att hjälpa Modo med arenan, annars står de där en vacker dag med en tom arena och en klubb i konkurs.

Modo är en gammal anrik förening med 2 SM-guld pch 40 år i högsta serien. Man har bl.a fostrat Sveriges bäste spelare genom tiderna, och många fler..
Den tränare som lyckas ta upp Modo i SHL kommer bli helgonförklarad, inte bara i Övik. Det är ingen nackdel att ha det i sitt CV som tränare.
Det är med andra ord en svår, men eftertraktad uppgift.
Särki sa det själv inför säsongsstarten: "Jag och Sundlöv sa det till varann, tänk att vara den som tar upp Modo till SHL igen.."

Till sist: om ett jävla plastlag som Växjö Lakers går från div 3 till svenska mästare på 10 år, varför ska då vi lägga oss ner och dö? Vi som har alla förutsättningar.
Låst ämne