1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

296186 inlägg · 3793 ämnen

Hjälp

1865210 · » Till forumet


Sv: Hjälp
Nucky:
Att tycka att man skall sparka säcken när man ropa på honom för ett år sen är rätt märkligt.
+2
Låst ämne

Sv: Hjälp
Robin Ztorken L: Hanses är tillbaka, det ger en helt annan trygghet med 2 bra målvakter. Det kommer visa sig i de återstående matcherna. Karlkvist förhoppningsvis också tillbaka, han ger modo's anfall ett helt annat djup och Ekarvkedjan kan då förhoppningsvis börja producera igen.

Det är dessutom, precis som du säger många matcher kvar.

Ja, vad har vi för alternativ?
Sparka säcken som du vill göra, och anställa en till tränare? Vi kommer med andra ord betala lön till 3(!) huvudtränare.
Värva nytt? Har det gått bra de senaste 10 åren tycker du?
Lyfta in nån legoknekt som gör sina poäng i de första 2 matcherna för att sedan falla in i samma uppkörda hjulspår som laget.
Har vi ens råd med det?
Vad får det för följder på nästa års trupp?

Man måste jobba med det vi har. Hitta tillbaka till det vinnande spel som man visat prov på tidigare. Bygga upp spelares självbild på vissa och höja kraven på andra. Matcha heta spelare hårdare, och skära ner på istid för för de som har det tuffast.

Du säger själv att det finns potential i truppen, och att man bör ligga längre upp i tabellen.
Jobba med truppen då.
+3
Låst ämne

Sv: Hjälp
Herrlaget får ta lärdom av damerna hur man vänder en match, nu två gånger mot Linköping
+2
Låst ämne

Sv: Hjälp
Robin Ztorken L: Tingsryd och Oskarshamn på hemmaplan i januari, ångest. 6 poäng där och Modo kan se framåt, 0 poäng skulle vara döden.
Låst ämne

Sv: Hjälp
Nucky: Absolut är vi bättre på pappret än tabelläget, men det hjälper ju föga när det ser ut som det gör.
Jag vill påstå, efter typ 40 matcher, att detta vänder vi inte.

I så fall, förklara för mig vad som tyder på det?
Jag kan inte någonstans se något sådant tecken

Vi har kört i diket rejält och har krisigt svårt att bärgas.

Blir en intressant match mot Tingsryd, vad tror du sker om vi torskar även den?
Vad gör vi då, rabblar mantrat det vänder, det vänder, och många matcher kvar...

Nej, jag är allvarligt orolig och tror inte vi reder detta, vi hamnar där vi inte vill vara senare i vår.
Låst ämne

Sv: Hjälp
Robin Ztorken L: Jag tror faktiskt man fixar det. Man är bättre än den usla nivå som hållits på slutet.

Men hade ju inte tackat nej till en riktig klassback.
Låst ämne

Sv: Hjälp
Nucky: Vi har förlorat så mycket att det blivit en vana, på något vis.
Har svårt att se hur detta skall gå att vända om inget drastiskt görs, för så här kan det inte "rulla på"
Någonstans måste det till någon form av förändring, annars hägrar det där roliga kvalet åt "fel" håll
Låst ämne

Sv: Hjälp
Robin Ztorken L: Nej, tror vi klarar topp 8.
Man har nu förlorat så mycket på hemmaplan att ingen press kan finnas kvar. Dessutom bör man komma ur svackan nu, för så dåligt man spelade innan Timråmatchen har man inte varit i närheten av tidigare. Lagets normala nivå ska ligga jävligt mycket högre.
När det kommer till självförtroende/inställning träffar man till slut botten, vilket tvingar en att gå tillbaka till grunderna och spela extremt enkelt och tråkigt.
Gör man det kommer dock vinsterna börja trilla in, och likaså självförtroendet.
+1
Låst ämne

Sv: Hjälp
Gavelo: Nils Andersson Mif satt i c-morestudion igår och de pratade bl.a om skillnaden att ligga i topp resp botten, lagen i topp går hårt på slutet av matcherna vid oavgjord ställning för att ta 3 pinnar, lagen i botten är oftast rädda om 1 ev 2 p och backar omedvetet hem vilket oftast straffar sig, se Tik-matchen, ganska naturligt tyckte de med tanke på tabellplacering , apropå annat så vann j20 över superfrölunda idag 4-3, o leder serien , j18 leder sin match o leder även de serien ;)
Låst ämne

Sv: Hjälp
Robin Ztorken L:
Nej Modo ville vinna, vilja slår kalas osv;)
Låst ämne

Sv: Hjälp
ivandrago: Eller snarare tacksamt att Mora, la ner och sket i det :-)
Det blev vår räddning den gången
+1
Låst ämne

Sv: Hjälp
Robin Ztorken L:
Grymt gjort av grabbarna att vända!
+1
Låst ämne

Sv: Hjälp
Nucky: Ja och av den anledningen är vi det lag som förlorat flest matcher av alla, efter full tid.
Bedrövligt dåligt!
Kan inte glömma förra året när låg under mot redan klara Mora med 4-0, det borde stått 10-0 efter 2 perioder.
Vänder o vinner i övertid o undviker negativt kval med en enda pinne, tror vi hamnar där i år istället, för så illa är det!
+1
Låst ämne

Sv: Hjälp
Duncan: problemet är att den inställningen har man bara var 10:e match..
+1
Låst ämne

Sv: Hjälp
Rogersson: Såg matchen i fredags o kan på rak hand säga att det var snubblande nära att ni vunnit. Med den inställning som ert lag visade prov på tror jag inte ni får några som helst problem med avslutningen av serien.
Låst ämne

Sv: Hjälp
J F K: Jo det är konstigt att han är kvar oavsett. Med så dåliga resultat bör han ej fått varit kvar, borde fått gå före Challe.
Låst ämne

Sv: Hjälp
Gavelo:
Tror man kan bygga både vinnarskalle och självförtroende. Genom att äta rätt, sova och träna rätt, dvs goda förberedelser. Är säker på att vissa spelare i laget är rätt noggranna med den biten, men nästan lika säker på att del är lite slarviga.
+1
Låst ämne

Sv: Hjälp
Gavelo:
Skall tilläggas att mitt inlägg var hälften skämt, hälften allvar. Tror att fysen spelar roll men tror inte att en annan fystränare nödvändigtvis skulle göra att vi börja vinna helt plötsligt.

Modo verkar senaste säsongen har gått över till det sk 3D spåret, men blandar även med traditionell skivstång om jag uppfattat det hela rätt. På Särki lät det som att man siktar på 3 gympass a vecka under säsongen.
+1
Låst ämne

Sv: Hjälp
Rytter: Intressant inlägg, även om jag kan tycka att detär precis lika enkelt att peka på självförtroende. Såklart är det enklare att spela när humöret och självförtroendet eller självinsikten är god kontra om den är dålig, men samtidigt är självförtroende något man förtjänar genom hårt jobb lika mycket som att självförtroende gör det enklare att jobba hårt och tro på sin sak!

Det hänger ihop på flera plan, lägg sedan därtill att det är 23-25 spelare i en trupp och har några taskig attityd/självförtroende eller inte jobbar hårt nog så dras många ner av det då dettaär en lagsport där alla måste klara sin uppgift.

Jag är av egen erfarenhet övertygad om att hårt fysiskt jobb skapar en känsla av god självinsikt och ett bättre självförtroende, ger det sedan resultat på isen så accelererar effekten och man får känslan av oövervinnelighet vilket i sin tur skapar ett eget mentalt övertag på isen.
Jobbar man hårt med sin fysik och sin mentalitet (vilket jag tycker alla människor bör göra några gånger under sin livstid) så har man gett sig själv så goda förutsättningar som det går för att lyckas men även att klara nederlag.

Sen kommer vi ju till den fundamentala biten som kallas talang, utan talang blir man inget vinnande lag oavsett.

Det blir sjukt spännande att se hur Modo hanterat Taif i nästa match, blir det en fortsättning på Timråmatchen eller ramlar laget tillbaka i gamla hjulspår?!
+3
Låst ämne

Sv: Hjälp
hanzon: Hasse skriver inte det grundläggande programmet för Victor. Han har en del att säga till om, men är främst den som ser till att Victor tränar och på rätt sätt.

Rogesson. Jag har redan givit två anledningar, varav ingen är konstig.
+1
Låst ämne

Sv: Hjälp
hanzon: för att ledningen i Modo ej vill byta ut Bäckström av någon konstig anledning.
Låst ämne

Sv: Hjälp
ivandrago:

Vi ser olika på dessa. Hade förväntat mig mer och framförallt att de skulle utvecklas mer under säsong och vara markant bättre än förra.

Dom kommer säker bli bra spelare. Men tror dom själv vill lämna osl för löven och alba för aik.Drar dom så vi kan ju lika gärna byta ut dessa nu om vi får chansen att ta in andra istället.

Vill dom stanna nästa år så är det en annan sak.
+2
Låst ämne

Sv: Hjälp
Varför inte ta in Hasse Jonsson, han tränar Viktor Hedman rätt så bra, så varför inte Modo?
Låst ämne

Sv: Hjälp
ivandrago: Tycker inte man ska köra bänkpress eller marklyft då det är 2 väldigt oanatomiska övningar. Bänken ersätter man med Hantelpress i snedbänk för att avlasta axlarna och marklyft ersätts med kronlyft och skivstångsrodd.
Dock skulle man lägga in mer bålövningar, utfall, stående baksida, lårcurl, mage, etc etc

Vikten är helt orelevant för muskeluppbyggnad, det handlar om kontakt/utförande

Men ja håller med dig, mer tid i gymet för att bygga starka uthålliga spelare som kan äga närkamper i spelet
Låst ämne

Sv: Hjälp
Rytter: Många saker spelar såklart in. Både träningsupplägg, spelarnas styrka, spelsätt, ledning, personligheter i laget osv.
Låst ämne

Sv: Hjälp
Nucky:
Själv tycker jag Alba/OSL gjort det rätt bra utifrån den speltid de har. Särskilt Alba tycker jag tillför saker som vi behöver, bra tacklingar i rätt lägen, rör sig smart i defensiven, de matcher jag sett live. Poängen är inte att klaga på heller utifrån att de är 7 resp 8 bland yttrarna. Gällande OSL så är jag säker på att han kommer höja sig nästa säsong, han kommer ofta till bra lägen, har rörlighet och viss smartness.

Kostar Röymark 4ggr vad var dessa två gör för sig? Vad kostar Häggström jmf med dessa? Lär inte vara alltför dyrt att förlänga och rätt säker på att de klarar spel i 3:e lina nästa säsong.
+1
Låst ämne

Sv: Hjälp
Rytter: Tycker också Alba och OSL är 2 av de som visar minst glöd och jävlaranamma.
Skulle vara kul att få se Tim W i en mer inspirerad omgivning.
Låst ämne

Sv: Hjälp
Kan vi ändra i laget?

Skulle vi kunna bli av med Röymark? Har troligen hög lön, kontraktet är kort så ifall vi inte får 100% lönetäckning för honom kan det vara värt det.

Madsen och Hilding är två spelare som varit på marknaden. Dessa skulle kunna spetsa till det framåt och låta oss byta ut Röymark och bänka någon.

Intressant med en kedja med Madsen-Hilding och Björklund/Eriksson. Då skulle vi ha tre vassa kedjor och i fjärde skulle wahlgren-öhman-hägga lira. Pettersson får vara extra.

Gett upp hoppet på alba och osl. Kommer troligen inte vara kvar nästa år och dom har inte tagit steg framåt i år. Så dessa kan vi släppa nu eller bänka. Bättre spela in sådana som pettersson och wernblom t.ex
Låst ämne

Sv: Hjälp
J F K:

Tränings nivån är en myt. En enkel sak att skylla på när problemet är så mycket mer komplex.

De som skyller på denna gör det för enkelt för sig. Det är så vi människor fungerar är problemet svårt att förklara så vill vi gärna peka på något enkelt och konkret som man vill ska vara lösningen.

Självförtroende är förmodligen mer en förklaring på problemet. Spelrna är rädda för att förlora, spänner sig och brukar energi på detta samt att tänka. Då ser det ut att gå långsamt och vi ser trötta ut.

Att vi ser trötta ut i t.ex tredje är alltså ett symptom och lösningen på detta är inte träning primärt. Du kan träna hur bra som helst men utan självförtroende kan du inte omsätta detta på isen.

Jämför med målskyttar, dom kan vara iskalla i långa perioder med plötsligt efter ett mål lossnar det och dom öser in mål. Anledningen är knappast att dom ökat träningsdosen och står och skjuter 100-tals skott efter träning, problemet.
Lösningen är nog mer tränare som peppar dom att fortsätta ta skott och hjälper dom att förstå hur dom kan jobba sig till lägen och hur dom kan få bättre lägen. Plötsligt efter ett slumpmål går proppen ur.

Så hur ska vi vända detta och bygga självförtroende?
Vi kan börja med att vinna matcher.
Hur börjar vi vinna matcher då?
Vi måste fokusera på det vi faktiskt gör bra, finns mycket från Timrå matchen att ta fram. Vi kan ta fram det vi gjorde bra i början på serien då vi spelade som ett topplag. Vi kan spela de spelare som ser ut att ha självförtroende i en match och minska/bänka de som har det tufft. Här har tränarna ett stort ansvar att vara tydliga och vara aktiva under match.

Spelare som Carnestad,Hedman och Sellgren ska spela så mycket de orkar. Framåt så ska en sådan som Pettersson och andra som känns heta få mer istid. Pettetsson har kommit in som en frisk fläkt och bidrar.

I detta läge slår självförtroende klass och historik och hur bra man varit tidigare.

Så vänder vi trenden.
+9
Låst ämne

Sv: Hjälp
Borttaget
Låst ämne

Sv: Hjälp
Bemijonsson: Själv tycker jag att det är tydligt att det är mentalt man är svaga. Man blir då rädda för att förlora att man snudd på blir paralyserade. Inte igår då man höll tempo hela matchen i stort sett.

Sellgren är alltså slutkörd mot Almtuna, men kan nästan spela mest av alla svenska backar i jvm-finalen. Det gick säkert mycket fortare mot Almtuna och Pantern än jvm som spelas i lustempo.
+3
Låst ämne

Sv: Hjälp
atomragnar: Precis. Det är tyvärr orken som tryter förtig med. Det är jobbigt att ständigt vara nedstämd.
Låst ämne

Sv: Hjälp
J F K: revansch mot tik idag iaf, 3-2 t j18, 3-0 efter 12 minuter sen vilade de....;)
Låst ämne

Sv: Hjälp
Golden boy : nu kom först reideborn från Djurgården. Dessutom tränar målvakterna lite annorlunda än utespelarna så jag vet inte hur relevant det är.

Walfridsson och flera andra juniorer spelade i våras fyra matcher på tre dagar och vann två SM-guld. Skulle man gjort det om man var dåligt tränade? Juniorerna kör rätt likt A-laget.

Nu tycker jag att man alltid ska se över upplägget. Det händer väldigt mycket hela tiden på den fronten.
+1
Låst ämne

Sv: Hjälp
Axle San: Tyvärr har dom flesta förutom ledningen i Modo insett att fysträningen kanske borde uppdateras och förändras. Att ha bra tester när dom inte ens får ut någonting av det när det väl gäller är helt ok? Skulle inte tro det...
+1
Låst ämne

Sv: Hjälp
ivandrago: Fysen är säkert en anledning till varför man ständigt tappar i slutet av matcher. Finns inte orken är det lätt med felbeslut.
Låst ämne

Sv: Hjälp
Golden boy :
Tkr alla spelare i laget skall ta
Bänkpress kroppsvikt x 1,5
Knäböj kroppsvikt x 2
Marklyft kroppsvikt x 2,5
VO2 max skall 65 vara minimum😀
Lägg sen till press över huvet me stång
Dips med vikter
Chins med vikter
Kommer bli riktiga fysmonster!
+1
Låst ämne

Sv: Hjälp
ivandrago: Tycker att många av Modo spelarna ser klenare ut än motståndarna. Ta tex. Reideborn som enligt mig var en högst medelmåttig keeper , han berättade att när han kom till Djurgården så märkte han hur dåligt tränad han var gentemot lagkamrater , hade svårt att hänga med. Nu två säsonger senare med helt annan träning räknas han som en av SHL bäste keeprar. Han är ju heller inte den förste som påtalat skillnaden när man kommit till ett annat lag. Så därför, se över fysteamet
Låst ämne

Sv: Hjälp
Gavelo:
Tror att en viktig faktor för att kunna nå framgång är att kunna rekrytera spelare från ligor med lägre status än den man spelar i. Exv så har både Karlqvist/Carnestad/Johan E lirat i div 1, nu har jag ingen aning om hur ECHL som Molin lirade står sig kontra allsvenskan men det är ju ändå farmarligans farmarliga. Fördelen är ju att de lär vara billigare än spelare som misslyckats högre upp och är på väg uppåt. Luleå plockar in spelare från Norge då bör väl även vi kunna hitta spelare där. Men frågan är om man tittar på matcherna, nån som har koll på hur Modo jobbar där i nuläget? Har man någon som kollar div 1.
Låst ämne

Sv: Hjälp
ivandrago: Jag är väl inte den som förespråkar massa värvningar under säsongen, speciellt inte om man ser till det spelare Modo plockat in i senare skeden under säsongen så har väldigt få gjort några positiva avtryck i större mening sedan Kristian Kuusela kom.
Dock ser man hur andra klubbar rustar, tom Timrå och leksand som ligger i toppen rustar vilket mer eller mindre tvingar andra att försöka förstärka.
Modo har ett ”för ungt” lag på en del positioner så jag tycker mycket väl man kan börja titta på förstärkning, gärna förstärkningar som spelar mer än bara denna säsongen, försöka se lite långsiktigt med förstärkningarna.
Ekarv är ett toppenlån och någon man absolut borde försöka behålla, sen borde man försöka titta på fler lån alternativt värva från shl, men även försöka hitta tillbaka till det fina samarbetet från Norsk och Dansk ishockey som vi haft tidigare, finns många riktigt duktiga shl spelare som kommer från Norge och Danmark
+1
Låst ämne

Sv: Hjälp
Axle San:
Ja faktiskt, när hon väl var på plats så tyckte ändå hon verka ok. Men tivoli är nog den bästa beskrivningen jag hört.
Låst ämne

Sv: Hjälp
Rogersson: Jo man funderar faktiskt över träningen, när det ser ut som det gör i tredjeperioderna. Uthålligheten verkar ta stryk av träningen som kanske är upplagd fel.
Låst ämne

Sv: Hjälp
Bemijonsson: Jag förstår dig helt. Mitt engagemang har ringt till begravningsentreprenören och efterhört sig om begravningsplats. Jag ser inte matcherna, jag har inte direkt koll på spelschemat längre. Uppdaterar mig när jag noterar dem spelat. Men på slutet har det inte behövs bara förutsätta 0p så har man rätt 9/10 gånger.. eller när tog de ens poäng?

Kalla mig dåligt fan whatnot men man har vettigare saker i livet att lägga sin tid på än detta nu. Jag är inte ensam i detta resonemang. Modo dör ja verkligen och nästa säsong kommer vara kopiöst viktigt att ha ett slagkraftigare lag för intresset. Förutsatt att vi lyckas undvika nedflyttning men det får man väl be till gudarna om.
+1
Låst ämne

Sv: Hjälp
J F K: att vissa enstaka får bra resultat, visst.

Men nu är det så att laget varit så pass under isen då dom inte orkat samt är det flera stycken, Mario Kempe bland annat, även Olofsson, som sagt att det är helt annan träning i det nya laget dom kommit till.

Medans spelare som kommer till oss inte duger förrän dom hamnat i nytt lag.

In med ny fystränare på en gång. Nu är jag less. Man tror att ny tränare och lite nytt folk ska få laget att prestera, det har ej hänt. Den enda som varit kvar när laget har sjunkit som en sten är fystränaren.
Låst ämne

Sv: Hjälp
Nucky: Tack! Bra svar
+1
Låst ämne

Sv: Hjälp
Rogersson: Nej, han har nog ingen släkt i Modo. Vad betyder det att han tränar sönder spelarna? Olofsson slog väl flera rekord när han kom till Frölunda, så nog tror jag att Bäckström fått bättre ordning på torpet de senaste säsongerna.

Sedan är det väl rätt tydligt efter igår att laget orkar jobba hårt en hel match. Man brukar bara inte idas göra det...

Men, upplägget med Modo sports academy gör det nog inte allt för enkelt att byta ut barmarksträningen.
+1
Låst ämne

Sv: Hjälp
Axle San: Jocke bäckström är ett misstag med. Karln tränar sönder spelarna. Folk som konfronterat vissa i Modo om JB som inte ens är öppen för förslag där, någon som är släkt med JB i Modo?
Låst ämne

Sv: Hjälp
Nucky: Charlotte Gustavsson var också ett jäkla misstag, kvinnan försökte göra om föreningen till ett tivoli men det blev inte så lyckat. Nu håller hon på att göra samma sak med KHK.
+2
Låst ämne

Sv: Hjälp
Nucky: Har ni inte 55 säsonger i högsta serien? Kanske har fel men kanske inte?
+1
Låst ämne

Sv: Hjälp
Bemijonsson: Helt sant, de senaste åren har varit hemska. Man blir framför allt ursinnig över det sätt klubben har misskötts, smutskastats och misshandlats, år efter år.
Hur man har lagt ansvaret i händerna på människor som faktiskt aldrig ens haft ett normalt jobb, som förväntas kunna driva en klubb med många miljoner i omsättning.
Fullständigt vansinne.

Men det finns fortfarande positiva sidor. Juniorverksamheten har till stor del byggta upp igen, och juniorlagen har gått som tåget senaste åren.
Det betyder dock inte att man kan flytta över hela J20 till A-laget varenda år, men det kommer ge resultat med tiden, bara vi har tålamod.

Sedan har vi nog ett närmast unikt intresse runt klubben i Övik. Man behöver inte konkurrera med någon annan sport. Öviksbor är fan galen i sin hockey, och det är man fortfarande, trots 10 års misshandel!
Hur kommer det då bli när det väl vänder?
En annan tung fördel är arenan som håller absolut högsta klass, och ligger dessutom mitt i stan. Det är inget kommunen kan eller vill trolla bort. Man blir nästan tvungna att hjälpa Modo med arenan, annars står de där en vacker dag med en tom arena och en klubb i konkurs.

Modo är en gammal anrik förening med 2 SM-guld pch 40 år i högsta serien. Man har bl.a fostrat Sveriges bäste spelare genom tiderna, och många fler..
Den tränare som lyckas ta upp Modo i SHL kommer bli helgonförklarad, inte bara i Övik. Det är ingen nackdel att ha det i sitt CV som tränare.
Det är med andra ord en svår, men eftertraktad uppgift.
Särki sa det själv inför säsongsstarten: "Jag och Sundlöv sa det till varann, tänk att vara den som tar upp Modo till SHL igen.."

Till sist: om ett jävla plastlag som Växjö Lakers går från div 3 till svenska mästare på 10 år, varför ska då vi lägga oss ner och dö? Vi som har alla förutsättningar.
+10
Låst ämne

1865210 · »