1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478738 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1864855

Sv: Hjälp
Bemijonsson: Själv tycker jag att det är tydligt att det är mentalt man är svaga. Man blir då rädda för att förlora att man snudd på blir paralyserade. Inte igår då man höll tempo hela matchen i stort sett.

Sellgren är alltså slutkörd mot Almtuna, men kan nästan spela mest av alla svenska backar i jvm-finalen. Det gick säkert mycket fortare mot Almtuna och Pantern än jvm som spelas i lustempo.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Hjälp
J F K:

Tränings nivån är en myt. En enkel sak att skylla på när problemet är så mycket mer komplex.

De som skyller på denna gör det för enkelt för sig. Det är så vi människor fungerar är problemet svårt att förklara så vill vi gärna peka på något enkelt och konkret som man vill ska vara lösningen.

Självförtroende är förmodligen mer en förklaring på problemet. Spelrna är rädda för att förlora, spänner sig och brukar energi på detta samt att tänka. Då ser det ut att gå långsamt och vi ser trötta ut.

Att vi ser trötta ut i t.ex tredje är alltså ett symptom och lösningen på detta är inte träning primärt. Du kan träna hur bra som helst men utan självförtroende kan du inte omsätta detta på isen.

Jämför med målskyttar, dom kan vara iskalla i långa perioder med plötsligt efter ett mål lossnar det och dom öser in mål. Anledningen är knappast att dom ökat träningsdosen och står och skjuter 100-tals skott efter träning, problemet.
Lösningen är nog mer tränare som peppar dom att fortsätta ta skott och hjälper dom att förstå hur dom kan jobba sig till lägen och hur dom kan få bättre lägen. Plötsligt efter ett slumpmål går proppen ur.

Så hur ska vi vända detta och bygga självförtroende?
Vi kan börja med att vinna matcher.
Hur börjar vi vinna matcher då?
Vi måste fokusera på det vi faktiskt gör bra, finns mycket från Timrå matchen att ta fram. Vi kan ta fram det vi gjorde bra i början på serien då vi spelade som ett topplag. Vi kan spela de spelare som ser ut att ha självförtroende i en match och minska/bänka de som har det tufft. Här har tränarna ett stort ansvar att vara tydliga och vara aktiva under match.

Spelare som Carnestad,Hedman och Sellgren ska spela så mycket de orkar. Framåt så ska en sådan som Pettersson och andra som känns heta få mer istid. Pettetsson har kommit in som en frisk fläkt och bidrar.

I detta läge slår självförtroende klass och historik och hur bra man varit tidigare.

Så vänder vi trenden.
Låst ämne

Sv: Hjälp
Borttaget
Låst ämne