1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479651 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1864890

Sv: Hjälp
J F K:

Tränings nivån är en myt. En enkel sak att skylla på när problemet är så mycket mer komplex.

De som skyller på denna gör det för enkelt för sig. Det är så vi människor fungerar är problemet svårt att förklara så vill vi gärna peka på något enkelt och konkret som man vill ska vara lösningen.

Självförtroende är förmodligen mer en förklaring på problemet. Spelrna är rädda för att förlora, spänner sig och brukar energi på detta samt att tänka. Då ser det ut att gå långsamt och vi ser trötta ut.

Att vi ser trötta ut i t.ex tredje är alltså ett symptom och lösningen på detta är inte träning primärt. Du kan träna hur bra som helst men utan självförtroende kan du inte omsätta detta på isen.

Jämför med målskyttar, dom kan vara iskalla i långa perioder med plötsligt efter ett mål lossnar det och dom öser in mål. Anledningen är knappast att dom ökat träningsdosen och står och skjuter 100-tals skott efter träning, problemet.
Lösningen är nog mer tränare som peppar dom att fortsätta ta skott och hjälper dom att förstå hur dom kan jobba sig till lägen och hur dom kan få bättre lägen. Plötsligt efter ett slumpmål går proppen ur.

Så hur ska vi vända detta och bygga självförtroende?
Vi kan börja med att vinna matcher.
Hur börjar vi vinna matcher då?
Vi måste fokusera på det vi faktiskt gör bra, finns mycket från Timrå matchen att ta fram. Vi kan ta fram det vi gjorde bra i början på serien då vi spelade som ett topplag. Vi kan spela de spelare som ser ut att ha självförtroende i en match och minska/bänka de som har det tufft. Här har tränarna ett stort ansvar att vara tydliga och vara aktiva under match.

Spelare som Carnestad,Hedman och Sellgren ska spela så mycket de orkar. Framåt så ska en sådan som Pettersson och andra som känns heta få mer istid. Pettetsson har kommit in som en frisk fläkt och bidrar.

I detta läge slår självförtroende klass och historik och hur bra man varit tidigare.

Så vänder vi trenden.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Hjälp
Rytter: Intressant inlägg, även om jag kan tycka att detär precis lika enkelt att peka på självförtroende. Såklart är det enklare att spela när humöret och självförtroendet eller självinsikten är god kontra om den är dålig, men samtidigt är självförtroende något man förtjänar genom hårt jobb lika mycket som att självförtroende gör det enklare att jobba hårt och tro på sin sak!

Det hänger ihop på flera plan, lägg sedan därtill att det är 23-25 spelare i en trupp och har några taskig attityd/självförtroende eller inte jobbar hårt nog så dras många ner av det då dettaär en lagsport där alla måste klara sin uppgift.

Jag är av egen erfarenhet övertygad om att hårt fysiskt jobb skapar en känsla av god självinsikt och ett bättre självförtroende, ger det sedan resultat på isen så accelererar effekten och man får känslan av oövervinnelighet vilket i sin tur skapar ett eget mentalt övertag på isen.
Jobbar man hårt med sin fysik och sin mentalitet (vilket jag tycker alla människor bör göra några gånger under sin livstid) så har man gett sig själv så goda förutsättningar som det går för att lyckas men även att klara nederlag.

Sen kommer vi ju till den fundamentala biten som kallas talang, utan talang blir man inget vinnande lag oavsett.

Det blir sjukt spännande att se hur Modo hanterat Taif i nästa match, blir det en fortsättning på Timråmatchen eller ramlar laget tillbaka i gamla hjulspår?!
Låst ämne

Sv: Hjälp
Rytter: Många saker spelar såklart in. Både träningsupplägg, spelarnas styrka, spelsätt, ledning, personligheter i laget osv.
Låst ämne

Sv: Hjälp
Kan vi ändra i laget?

Skulle vi kunna bli av med Röymark? Har troligen hög lön, kontraktet är kort så ifall vi inte får 100% lönetäckning för honom kan det vara värt det.

Madsen och Hilding är två spelare som varit på marknaden. Dessa skulle kunna spetsa till det framåt och låta oss byta ut Röymark och bänka någon.

Intressant med en kedja med Madsen-Hilding och Björklund/Eriksson. Då skulle vi ha tre vassa kedjor och i fjärde skulle wahlgren-öhman-hägga lira. Pettersson får vara extra.

Gett upp hoppet på alba och osl. Kommer troligen inte vara kvar nästa år och dom har inte tagit steg framåt i år. Så dessa kan vi släppa nu eller bänka. Bättre spela in sådana som pettersson och wernblom t.ex
Låst ämne