1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480191 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1865136

Sv: Hjälp
Rytter: Intressant inlägg, även om jag kan tycka att detär precis lika enkelt att peka på självförtroende. Såklart är det enklare att spela när humöret och självförtroendet eller självinsikten är god kontra om den är dålig, men samtidigt är självförtroende något man förtjänar genom hårt jobb lika mycket som att självförtroende gör det enklare att jobba hårt och tro på sin sak!

Det hänger ihop på flera plan, lägg sedan därtill att det är 23-25 spelare i en trupp och har några taskig attityd/självförtroende eller inte jobbar hårt nog så dras många ner av det då dettaär en lagsport där alla måste klara sin uppgift.

Jag är av egen erfarenhet övertygad om att hårt fysiskt jobb skapar en känsla av god självinsikt och ett bättre självförtroende, ger det sedan resultat på isen så accelererar effekten och man får känslan av oövervinnelighet vilket i sin tur skapar ett eget mentalt övertag på isen.
Jobbar man hårt med sin fysik och sin mentalitet (vilket jag tycker alla människor bör göra några gånger under sin livstid) så har man gett sig själv så goda förutsättningar som det går för att lyckas men även att klara nederlag.

Sen kommer vi ju till den fundamentala biten som kallas talang, utan talang blir man inget vinnande lag oavsett.

Det blir sjukt spännande att se hur Modo hanterat Taif i nästa match, blir det en fortsättning på Timråmatchen eller ramlar laget tillbaka i gamla hjulspår?!
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Hjälp
Gavelo: Nils Andersson Mif satt i c-morestudion igår och de pratade bl.a om skillnaden att ligga i topp resp botten, lagen i topp går hårt på slutet av matcherna vid oavgjord ställning för att ta 3 pinnar, lagen i botten är oftast rädda om 1 ev 2 p och backar omedvetet hem vilket oftast straffar sig, se Tik-matchen, ganska naturligt tyckte de med tanke på tabellplacering , apropå annat så vann j20 över superfrölunda idag 4-3, o leder serien , j18 leder sin match o leder även de serien ;)
Låst ämne

Sv: Hjälp
Gavelo:
Tror man kan bygga både vinnarskalle och självförtroende. Genom att äta rätt, sova och träna rätt, dvs goda förberedelser. Är säker på att vissa spelare i laget är rätt noggranna med den biten, men nästan lika säker på att del är lite slarviga.
Låst ämne