1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492604 inlägg · 4085 ämnen

Inlägg #1872493

Sv: Modo vs Troja-Ljungby 17/2
hubbenorlen: fast det där med förutsättningar är ju precis det jag skrev, men som du uppenbarligen inte förstod...

Sedan hade ni inte freddan klar innan nästan hela truppen värvades, så att alla skulle passa in i det system han implementerat är givetvis en efterhandskonstruktion.

Men för all del. Njut medan ni ligger där uppe.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo vs Troja-Ljungby 17/2
J F K: Det känns som att din bedömning av en trupps 'egentliga styrka' är lite skev. Om en spelare i klubb A presterar dåligt, men sedan flyttar till trupp B och presterar bra - är han egentligen dålig då?

Lagbyggen är otroligt komplexa historier. Och att få ut max av en spelare likaså. Du verkar bedöma spelare efter någon form av statisk 'mall', där spelaren är lika bra eller dålig oavsett hur han presterar. 'I Leksand sög han, eftersom han är dålig'. 'I BIK är han en stjärna, men det beror på spelsystem och förtroende'.

Sen kan man ju inte enbart bedöma en hockeytrupp utifrån spelarnas individuella skicklighet helt oberoende av spelartypssammansättning. Skulle ett lag bestående av exvis fyra femmor med klonade Molins vara 'den bästa truppen'? Var Real Modos 04/05-lag 'elitseriens bästa trupp'? Nope. Självklart inte. Minst lika viktigt som spelarnas individuella skicklighet är det sammanhang dom ingår i, och på vilket sätt deras skicklighet bidrar till lagets spel (och framgång).

Och, slutligen: det finns olika nycklar till framgång för ett lag. Jag skulle inte påstå att Timrå är seriens bästa lag offensivt, men vilket lag slår oss på fingrarna defensivt? Och när det gäller offensiv slagstyrka i relation till defensiv dito, vilket annat lag skulle du hålla framför Timrå då?
Kommentera

Sv: Modo vs Troja-Ljungby 17/2
J F K: Har du över huvud taget funderat på hur mycket en spelare kan utvecklas från en säsong till en annan? Tror du att det är en slump att vi producerar nya lovande unga spelare från vår egen organisation varje säsong, dom senaste åren?
Vår framgång i år beror på lika delar bra ungdomsverksamhet och lyhörd tränarvärvning.
Ni å andra sidan, fortsätter att värva gamla uttjänta tränarnamn och förlita er på poängmaskiner utan klubbkänsla.
Jag fattar inte hur du ens kan argumentera emot det.
Särkilt med tanke på att Timrå IK:s metod funkar så in i helvete mycket bättre än Modos
Kommentera