1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480161 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1872550

Sv: Modo vs Troja-Ljungby 17/2
Bragd-Birger:
Tar upp tråden an truppsammansättning och byter lite ämne inom ämnet:)

Om man tittar på lag som generellt gått bra så är ofta kärnan i truppen mellan 22/23-27/28. Dock närmre 23-27 än 22-28. Sen kan det finnas undantag, exv Sellgren i Modo/ Hållander, Olofsson i TIK. Deras talangnivå är såpass hög att den kompenserar för åldern. Det gäller även Dahlen. I princip är hela er forwardssida bestående av spelare som samlat på sig erfarenhet på seniornivå, samtidigt som det fortfarande finns en uppsida. Backsidan är med det resonemanget lite tunnare men där har ni även kinnvall som jag tycker verkar gjort det riktigt bra. Tyckte man såg den här åldersfördelningen förra året hos Mora, även hos Pantern detta och förra året, Frölunda när de tog Guld. Däremot inte så tydligt med HV förra året.

Sen är mitt intryck att när man värvar från ”högre”liga skall man väldigt försiktig när spelarna närmar sig de 30. Sannolikt betingar de en hög kostnad, ofta på nedgång en tendens de verkar ta med sig till nästa liga. Hellre att man värvar spelare från en lägre liga som man har lite koll på. Gärna mellan 21-24, i Modo trupp så kommer Johan E/Karlqvist/Carnestad via div 1 spel till allsvenskan. Nu har Johan fått en del kritik men han håller ändå rätt hög nivå i sitt spel även om det gått lite troll i produktionen. Så gärna några spelare från div 1 till truppen. Sedan finns det givna undantag skulle exv Sedins komma hem så pratar vi ändå om såpass hög talangnivå att man troligen kan bortse från att de är på nedgång.

Så till nästa säsong så skulle jag se det som ett positivt tecken om vi plockade upp någon från div 1, sen är det några andra pusselbitar som skall läggas på plats oxå men det får vi ta senare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo vs Troja-Ljungby 17/2
Tarasov: Nästa år vill jag se spelare med snabbare fötter på vissa positioner.
Dagens hockey funkar inte att ”Ericsson-glida”, behövs både snabbare fötter och hjärnor.
Hoppas verkligen man löser honom från hans kontrakt, för även som center tycker jag han är en nödlösning.

Tror tyvärr vi kommer tappa Molin, Karlkvist, Hanses och Sellgren så Sundlöv har att göra.
Ska bli intressant att se vad han får ihop.
Tror dock Säcken blir kvar, de båda verkar rätt tajta och jag tror inte vi sett det bästa från honom. Känns som materialet inte alls synkar med hans filosofi.
Han kanske inte förespråkar den mest moderna hockeyn, men den innebär iaf jävligt hårt arbete med tokstark defensiv. Det brukar räcka långt, framför allt mot lag som på papperet är bättre.
Kommentera