1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481617 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1872552

Sv: Modo vs Troja-Ljungby 17/2
S-vikaren: no doubt. Men gör man det 'trots att man inte har trupp för det', eller beror det på felaktiga förväntningar?

Det är ju samma visa varje år, i alla lagsporter och alla ligor. Man tittar på nyförvärv, förluster, tränare och stomme, därefter försöker man uttala sig om hur dessa komponenter ska prestera ihop när dom sammanförts. Det är sjukt svårt. I synnerhet bedöma exvis hur spelare som värvas till en ny roll kommer prestera. En 20-årig fjärdelajnare från ett topplag i SHL, hur kommer han lyckas om han värvas till Timrå för att bli ett offensivt vapen?

Som sagt, svårt är det. Och endast facit kommer visa vilka trupper som faktiskt lyckas bäst och vilka som lyckas sämst. Vad gäller Timrå har man seriens bästa defensiv, inklusive seriens bästa målvakt. I övrigt har man ett brett, skridskoskickligt kollektiv kryddat med ett fåtal stjärnor. Inget dåligt framgångsrecept i hockey om du frågar mig.
Så, jo: nog anser jag att Timrå har en trupp som förtjänar att ligga i toppen. Tycker man AIK eller Leksand har större chanser att nå SHL - fine. Jag kan köpa det, beroende på motivering. Men fråga för all del Leksand eller AIK om deras bild av saken efter att ha mött oss ett antal matcher. Tror knappast att dom önskar att dom får möta oss istället för varandra i en allsvensk final.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo vs Troja-Ljungby 17/2
Bragd-Birger: jag skrev truppens styrka på det sätt journalister beskriver det. Jag motiverade länge varför det inte är liktydigt med lagets styrka. Förmodligen menar du samma sak som mig, men någonstans låser det för dig så.du kan helt omöjligt förlika dig med det. Du bara måste missförstå.

Jag kan tycka att Leksand om de verkligen får ihop laget har störst chans mot Karlskrona där deras possessionhockey kan passa. Annars är Leksand felbyggda för en serie mot ett lag med ännu mer individuell skicklighet. Då är faktiskt Timrå det lag med mest chans, då man kan spela en säker defensivt och kontra.
Kommentera

Sv: Modo vs Troja-Ljungby 17/2
Bragd-Birger: Man kan inte förutse framtiden. Ingen trodde att Timrå skulle toppa tabellen inför säsongen. Väljer man att vara efterklok, så kan man välja att se orsakerna till Timrås framgång.

Tips till folket. Läs Den svarta svanen, skriven av Nassim Taleb. Varsågoda.
Kommentera