1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480358 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1898871

Sv: Silly season
Axle San: Du tycker att det är taget ur luften. Jag tycker att vi taktiskt ligger efter. Tittar du på alla juniorer som kommit fram så saknas en gedigen taktisk drillning.
Däremot utvecklar vi teknik, skridskoåkning, styrka osv.

Jag har sett så många forwards som kommer fram som inte vet hur man ska styra exempelvis. När du kliver fram och forecheckar så kan du inte åka rakt fram mot backen, för då ger du möjlighet för denne att spela åt två håll. Du måste åka fram på ett sätt så du tvingar backen att spela iväg pucken åt det håll som vi vill. Jag tror inte att jag sett en enda forwardsjunior som kommit fram från A-jun som gjort rätt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
J F K: hoppas din känsla ang tränaren är bättre denna gången. Larry Huras var ju ingen hit..
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Jag håller inte med utan anser att Modos Juniorer inte klarar steget till seniorhockey sämre än andra lags juniorer. Det viktiga är att lära spelarna skridskoåkning, teknik osv. under juniortiden, de taktiska detaljerna och A-lagets spelsystem kan spelarna lära sig när de kommer upp.
Modos problem med att många juniorspelare inte riktigt klarat steget är snarare att för många juniorer tagits upp (läs tunn trupp) i A-laget och att detta de senaste åren dessutom skett när laget inte presterat på isen.
med en bredare trupp och ett fungerande spel i A-laget så kommer de juniorer som sållas in i laget att få bättre förutsättningar att klara steget, det är jag tvärsäker på.
Kommentera