1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

296057 inlägg · 3792 ämnen

Inlägg #1901599

Sv: Apropå ingenting...
hanzon: Något jag aldrig får ihop när jag läser vad många skriver är hur extremt noggrant man tittar på truppen spelare för spelare. I Timrås forum tog många det som en personlig förolämpning när jag skriver att jag inte tycker att de spelare för spelare var ens i närheten av att vara det bästa laget.

Sedan kan vi titta på det svenska landslaget i fotboll (ok, det är en annan sport, men det finns många paralleller). Är det någon som anser att Sverige spelare för spelare är bättre än Holland, Italien, Tyskland och Schweiz? Sanningen är väl att knappt en enda svensk landslagsspelare skulle tagit plats i den Tyska eller Italienska startelvan. Likt förbannat så är det svenska laget vidare på dessa lags bekostnad.

Vart jag vill komma är att det knappast går att underskatta betydelsen av att ha ett fungerande lag där alla accepterar sina roller, där alla vet vad ens roll är, där alla drar åt samma håll samt ett spelsystem som man känner sig bekväm i och behärskar. Just den biten tycker jag känns bättre än på oerhört länge.
+8
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Sen är det svårt att jämföra landslagsnivå kontra klubblag som tränar länge tillsammans etc. 4x4 möten vs 1 match. Poängen är att bygga ihop ett lag där alla accepterar sina roller kan ta en långt, men över 50+ matcher i serie etc. Kan man inte "chocka" motståndarna varje gång utan det krävs mer kvalité där på ett annat sätt. Älskar Sveriges framgång i fotboll men i bäst av 7 matcher? nä. Bäst av 2 mot Italien är dock förbannat imponerande, italienarna bör lärt sig läxan av första matchen.

Jag förstår inte hur du kan tycka den biten känns bättre. Inte en enda match har spelats? Vi har uttalande från tränare endast i media, men det låter detsamma år efter år, må vara att tränare nu är mer av en fan favorit. Men uttalas sig om det nu känns som rena idealistiska spekulationer bara.
Kommentera