1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474663 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1902051

Sv: Apropå ingenting...
Amitiel:
Skulle gärna ha någon statistik på sannolikheten för att man råkat ut för en hjärnskakning för 21års ålder. Det man läser om Franzén/Lauritzen/Öberg är ingen trevlig läsning.

Tror man kommer våga ta bort tacklingar från hockey? Med tacklingar menar jag sk ”openice”, såvitt jag bedömer kommer fortfarande kampmomentet finnas kvar även om man tar bort openicetacklingar. I samband med World Cup vart det knappt några tacklingar såvitt jag minns men ändå underhållande hockey.

Om man inte tar bort tacklingar så kanske man kan införas nåt i stil med att man är ”ansvarig för sin kropp” likt ”man är ansvarig för sin klubba”. Dvs tar en tackling illa skall den leda till konsekvenser för tacklaren oavsett om den är en bra tackling eller ej. Det troliga är väl att man låter det hela fortgå likt regelverket idag och spelarna får helt enkelt leva med risken.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Open-ice tacklingar tillför int mycket i hockeyn faktiskt. Det räcker att tillåta tacklingar mot sarg och dessutom ge utvisningar för våldsamma tacklingar.
Kommentera