1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481672 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1909595

Sv: Apropå ingenting...
Confusius: Wikegård fortsätter sitt brandtal:

– Pengarna som kommer in i SHL-klubbarna, de som kommer från TV4/C More. Drömmarna är så oerhört viktiga, och därför borde SHL skaka ner pengarna i de lägre seriesystemen. Är man stor måste man vara snäll. Älskar man ishockey måste man tänka vad som är bäst för svensk ishockey. Vi måste orka bry oss om hela hockey-Sverige.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Jag tycker att basketligan är ett bra facit på vad som händer när ligorna stängs.
Förr var jag ett stort basketfan och följde allt kring basketen precis som hockeyn.
Det var spännande att följa vilka som skulle, vinna, åka ur och ta sig upp, m.m.
Hypen var enorm, som i hockeyn!

Fanns alltid ett gäng mindre, som var redo att utmana de stora etablerade.

När det sedan bara var pengarna som styrde om vilka som skulle få spela i högsta ligan dödade man allt intresse från klubbarna i de lägre divisionerna, där mycket av utvecklingen av spelare skedde.
Alla morötter att ta sig någonstans i seriesystemen bara dog, det enda som gäller är en fet plånbok, inget annat!
Detta har medfört att intresset för basket är så lågt att många klubbar tvingats lägga ner. Finns ingen, eller mycket liten, nyrekrytering av barn och ungdomsspelare.
Tragiskt!

Har pratat med fler av mina gamla basketkollegor idag om läget i svensk basket och det är knappt någon som ens kan nämna ett lag som spelar i högsta ligan nuförtiden.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: bra sagt! Det som stör mig med är ju att de säger så stort att shl förhandlat fram det men det är ju fan stor del som kollar på ha som betalar för cmore bra mycket mer än de 5% vi får och shl 95%. Sedan kanske de borde skicka ner lite pengar till 1an med. Men men shl vill ju stänga ligan.
Kommentera