1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

298234 inlägg · 3803 ämnen

Inlägg #1920454

Sv: Apropå ingenting...
ivandrago: Visst det var långt draget att påstå något om KK. Men den potentialen som finns i modo utnyttjas inte. Publiksiffrorna sjunker vilket påverkar alla budgetar oavsett krockkuddar.. vad är ens krockkudden uppbygg att täcka? Eventuellt relegering till div 1? Poängen är den att modo ska ha potential och underlag att kunna ställa upp ett slagkraftigt lag i allsvenskan, och det förvaltas oerhört illa - vågar man inte vinna riktigt hamnar man där vi är också. Det jag har svårt att förstå är att folk är nöjda med att vi har ett lag som är på gränsen till kval nedåt/vidare playoff spel dvs. plats 7-8. Sen på någotvis se att krockkudden skulle vara positiv - det finns ingen konst att bygga ett billigare lag där man inte riskerar ekonomin som håller sig på plats 7-10 när man är modo hockey. Ta AIK som referens - AIK lyckat årligen åtminstone hålla sig slagkraftiga. Oavsett krockkudde är treden oroväckande och krockkudde betyder bara minskad budget i för intäkter kommer minska och det kommer de göra betydligt mer med den sportsliga utvecklingen som är - sen är frågan vad vi skär in på. Nu orkar jag inte gå in helt på detalj eller fundera för mycket på mina formuleringar men det krävs inte mkt för att förstå det - precis som ett företag som leverar en dålig produkt kan man utan problem leva vidare genom att skära ner och inte riskera i att utveckla produkten och vattna ut den historiska popularitet man må ha haft, men marknadsandelarna (publik, övrig försäljning kring laget) kommer sjunka annat vore naivt att tro. Jag vill påstå att ekonomi är oerhört relevant oavsett krockkudde - detta för hur slagkraftiga vi kommer vara för majoriteten är inte som forumet här och nöjda med mitten/bottenlag i AS i längden - intresset tryter - det känner jag av genom att bara rannsaka mitt egna intresse och då är jag oerhört mkt mer engagerad än många andra men jag orkar inte åka och på borta matcher längre, bort en bit ifrån övik. Det handlar inte om ekonomi iår endast nödvändigtvis det handlar om hur det påverkas bit för bit och år för år. Samt framförallt kan jag inte begripa hur illa utkomsten blir vilket troligt är en produkt av hur illa det förvaltas.
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
atomragnar: Jag tror inte att de flesta tror att vi har ett lag för 7-8 plats. Jag och flera andra tycker att vi har ett bättre lag än så. För första gången på länge är jag på bortamatcher för övrigt.

Ta inte AIK som exempel som haft en extern finansiär som pumpat in massor av pengar i laget. Det går liksom inte att jämföra.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
atomragnar:
Tror inte någon är nöjd med säsongerna som varit, och förhoppnings nöjer sig ingen med en placering i nedre delen i tabellen.

Själv tror jag man valt att skära bort en hel del onödiga kostnader vilket man kan göra utan att kvaliten på produkten försämras. I allsvenskan så har dessutom en rätt bra lönebudget så det finns goda förutsättningar att skapa ett slagkraftigt lag under förutsättning att man är smart/listig när man värvar.

Kudden syftar nog endast till att man kan ta vissa risker exv budgetera för två extra hemmamatcher i ett play off.

När det gäller lagets slagkraft denna säsong så har vi lite olika åsikter och det tjänar inget till att jag skriver samma sak en gång till, tabellen i mars får helt enkelt utvisa vem ”tror bäst”
+1
Kommentera