1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474581 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1952633

Sv: Modo - Björklöven
Hockeyoraklet: Tror du spelarna tänker, å nu jävlar ska jag släcka den här spelaren? tror du dom hinner tänka i dom tankebanorna på någon sekund? Detta var en tackling som var tänkt att splittra lövenspelaren från pucken. Han åker inte med en armbåge mot huvudet, utan han lutar sig ner och kör en kronwall tackling. En helt regelrätt tackling. Men det förstår inte du och många andra.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Björklöven
modomille: först och främst, ja. Jag tror absolut att han hinner tänka ”nu ska jag släcka lövenspelaren”. Annars vänder man inte upp på en spelare som startar en kontring. Sen tror jag faktiskt att det är du som inte riktigt förstår. Det där matchstraffet tar domaren utan att blinka 99 gånger av 100 då det är väldigt stort fokus på huvudtacklingar. Avstängningar för mer tveksamma situationer än det där har ju haglat in hela säsongen. Det fattar ju Wernblom också, det finns inget att vinna och det räcker att motståndaren ligger kvar en stund för att det där blir ett automatiskt matchstraff.
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
modomille:

Kronwall skulle väl få spela ca 7 matcher per säsong i shl och se resten från läktaren.

Är emot våld mot huvudet, men spelare kan inte åka och kolla ner i isen mitt i zon. Vi vill se offensiv och vad skapar offensiv mer än att tvinga spelare att slänga ifrån sig pucken och ta smällen om dom blir pressad? Nu är det ju motsatsen och blir defensivt eftersom msn kan åka runt och bara titta puck och vara ej tacklingsbar.

Minns den Kyle flangagan åkte på mot fbk. Ingen avstängning och man använde just detta argument, och den var värre än denna.
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
modomille: Jag älskar tacklingen, men det är hopplöst att spela efter en regelbok som ingen domare dömmer efter.
Norlinder :)
Kommentera