1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480474 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1952639

Sv: Modo - Björklöven
modomille: först och främst, ja. Jag tror absolut att han hinner tänka ”nu ska jag släcka lövenspelaren”. Annars vänder man inte upp på en spelare som startar en kontring. Sen tror jag faktiskt att det är du som inte riktigt förstår. Det där matchstraffet tar domaren utan att blinka 99 gånger av 100 då det är väldigt stort fokus på huvudtacklingar. Avstängningar för mer tveksamma situationer än det där har ju haglat in hela säsongen. Det fattar ju Wernblom också, det finns inget att vinna och det räcker att motståndaren ligger kvar en stund för att det där blir ett automatiskt matchstraff.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Björklöven
Hockeyoraklet: Detta var inte ett läge där spelaren tänkte "nu ska jag släcka lövenspelaren" Ska jag ge ett exempel på ett sånt läge? Det är när en spelare till exempel gör en blind side tackling med hög armbåge. Gör Wernblom det nu? Nej. Han åker in lågt nästan rakt framifrån.

Så för att summera det, nej Wernblom ska EGENTLIGEN inte ha matchstraff. Men förstår om det blir så enligt domarnas idiotiska handbok.
Kommentera