1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480189 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1956697

Sv: Slutspelsserien
puffe: Sk8 or die! ;)
Nämen det är väl ingen hemlighet att Modo under många år efter SM guldet hade mycket importer i laget, någonstans där med alla tränarbyten och annat så förlorade Modo sin identitet, minns du när man värvade Dick Axelsson?!, Modo gick ut och sa att man ville vara en språngbräda för honom ut till Nhl.
Redan då var klubben mer fokuserad på individer än på klubben som helhet, det saknades tålamod och blödningar försökte stoppas med akuta värvningar.
Bara några år efter SM guldet hade Modo bränt nästan hela sig egna kapital ca30 milj och åren innan degraderingen var ekonomin så ansträngd att det nog var svårt att bara fokusera på hockeyn, kommun lån, museum etc, vi var lite som leksand och levde på komunen.

Spelare som kommer som individualister för en säsong bidrar sällan till ett bättre klimat och till hedern att få representera klubben, modos värdegrund blir suddig och kraven i föreningen blir otydliga, det återspeglar sig på isen där vi gång efter annan ser spelare som inte ger allt, ser nonchalanta ut men framförallt inte räcker till när det ställs på sin spets.
spelar ingen roll hur dålig eller bra du är som hockeyspelare, alla kan alltid ge 100% och gör man inte det så kommer man inte att lyckas heller, varken som individ eller som lag.

Där någonstans ligger modos problem och där någonstans måste man bli tydligare!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Slutspelsserien
Gavelo: Håller med om att MoDo fick hybris efter guldet och gjorde det mesta fel sedan dess.

Däremot tror jag givetvis på att MoDo är en förening som på egen kraft(även via kval) kan komma o ska tillbaka till SHL, Målet kan väl inte vara att bli ett stabilt mittenlag i allsvenskan.

Men vi måste fortfarande(alltid) plocka in spelare utifrån som spetsar laget, men vi har givetvis inte råd med nya flopp-värvningar.

Värdegrund mm är bara ord. Vi ska alltid ge 100 procent i MoDo-tröjan, bara ord, även om det låter vackert och borde vara en självklarhet.

Varje grupp behöver några individer/ledargestalter som tävlar 100 procent, alltid, på träning, match.
Hade vi några sådana pådrivare i laget skulle troligen även 'glidarna' ta i upp mot 100 procent. Det finns några spelare i MoDo som inte alltid har svettigaste tröjan, vilket är oerhört störande, men vi behöver spets också. Jag tror gruppens egen värdegrund alltid är viktigare än vad föreningen påstås stå för.

Magnus Wernblom kunde agera som en trött ardenner under serielunk, för att sedan förvandlas till en stridshingst i slutspelet. Vi saknar några krigare.
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
Gavelo: Jo du har rätt, men sen bidrar nog nolaskogsmentaliteten inte alltid till att göra spelare tryggare och sugna på att vara kvar. Om man jämför med andra orter, där bygden verkar sluta upp stödjande kring sina lag, så tycks nolaskogsare ha en tendens att besviket sucka åt uteblivna motgångar och dra sig undan matcherna istället för att på plats försöka bära fram laget.
Kommentera