1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

325760 inlägg · 3867 ämnen

Slutspelsserien

1960860 · » Till forumet


Sv: Slutspelsserien
Monno:
Att en av årets roligaste sågningar gått omärkt förbi😉, otack är världens lön
+1
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
MsÖ: kel gris
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
Nucky: Din inställning till sport säger allt. Amen
+1
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
puffe: Ja, en vinst igår hade inte varit värd en skada på Toby exempelvis.
För min del hade dom gärna fått skicka ner KB65 för att spela av matchjäveln
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
Nucky: Ingen får riskera en skada mm. Du verkar stolt över att sista tävlingsmatchen är oviktigare än den första träningsmatchen. Stå för dina ord. Sedan tror jag att risken föer skada är betydligt större om man fegar i en match o inte går in 100 procent i närkamper. I din värld, föra att undvika skador, borde vi ställt öve alla spelare vi vill behålla nästa år..proffsigtr
+1
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
puffe: Nope, gör jag inte
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
Nucky: Jag har aldrig pratat om att riva medlemsskap(omöjligt eftersom jag var förste livstidsmedlemmen och man kan väl inte riva en livstid?) men när någon som du beskriver , inte vill göra sitt bästa i en tävlingsmatch(sen jiddrar du om Northug o Kalla, helt olika typer av tävlingsmänniskor) så blir jag besviken. Du tycker det är bra att man 'lägger ' sej i matcher utan betydelse. Så långt ifrån proffsighet man kan komma
+1
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
puffe: Du säger att vi ska släppa det i första meningen, sen fortsätter du mala. Hur ska du ha det?

Hur vet du när någon gått över sin förmåga alternativt någon som har en dålig dag och inte orkar fokusera mentalt och fysiskt under hela loppet?
Om du ser det genom tv'n blir jag imponerad.

Såklart jag vill att Modo alltid går på 100%, men att börja skrika om att riva medlemskapet och sparka alla spelare för att man förlorar en match som inte betyder nåt blir bara löjligt.
Inte heller så naiv och tror att bara för att det är match är alla spelare automatiskt påslagna mentalt och fysiskt.
Sånt här kan hända, speciellt i en match som igår.
+7
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
Nucky: Vi släpper skidåkningen eftersom du inte verkar insatt. Skillnad på att sluta kämpa och frivilligt ge upp eller ta slut för att man gått över sin förmåga för länge.

Oavsett så är det märkligt att någon vill att vi inte ska göra vårt bästa i en tävlingsmatch.
+1
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
Jaca: håller med de behövde anstränga sig 15-20 min under hela dagen o tydligen var det en övermäktig uppgift för Modo grabbar...
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
atomragnar: Tror nog du förstod vad jag menar.
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
Tarasov:

Är ju aldrig en fördel att inte få spela kval. Men ska man se nyktert på det hade det ändå varit svårt att gå upp i år. Det enda positiva hade varit intäkterna och erfarenheten. En nackdel hade troligen varit att våra unga spelare fått mer exponering och ögon på sig från SHL lag och hur dom står sig mot SHL motstånd.

Mora är ett bra lag och hade inte LHC inlett serien så bra så hade Mora sluppit kvala, tror dom är starkare än normala kvallag. Har inte kollat men tror dom gick starkt på slutet och om man räknar bort inledningen.

Timrå tror jag inte kommer åka ut, dom har vetat hela året att dom kommer få kvala. Laget är svagt mot SHL motstånd men väldigt stark mot HA lag. Sedan har dom ett lag med majoritet svenska spelare och spelare som varit i klubben ett tag. Känns inte som det typiska laget som kan åka ur.

Ska man kvala och ha chans så är det bästa att möta ett lag typ KHK som legat i botten år efter år och tagit in mycket spelare utifrån som inte brinner för klubben, var ju en tidsfråga innan dessa skulel åka ut..

Tror detta blir första året på ett tag när bägge SHL lagen tar sig genom kvalet rätt bekvämt, men visst under har skett tidigare.

Vi ska fortsätta bygga långsiktigt, men troligen är det mest realistiska att försöka gå upp när direkt upp/nedflyttning införs. Då kan man satsa för att göra ett riktigt starkt HA lag då vi bara kommer konkurrera med dessa om uppflyttning.
+2
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
Gavelo:
Ja det är odisciplinen där i första som retar mig mest, och att man tillåter sig själv uppträda på det sättet.
+3
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
atomragnar:
Ja kan man fortsätta trenden med billigare trupp och bättre placering år efter år så är det bra. Nej enligt Widebro kommer budgeten att öka nästa år.
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
Nucky: Det är ju en väldigt kass liknelse. Det är ju knappast modo laget kämpat så de hyperventilerar.
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
puffe: Modo vinner också med jämna mellanrum.

Så jag antar att Charlotte Kalla som släntrar in på en elfteplats i en tremil och inte ligger i snön efteråt och hyperventilerar har en jävla loosermentalitet och svikit sina sponsorer?
Hon har ju potential att nå pallen mest vartenda lopp.
Men Kalla kanske inte är nån vinnarskalle hon heller..

Tror Hellkvist tyckte det rann iväg lite för lätt igår, men kan lova att det inte är något han ligger sömnlös över.
+2
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
Nucky:

Handlar nog inte så mycket om vad modo vunnit på att Västerås gått vidare utan det handlar om prestigen att kunna slå ut en annan stor förening (ärkefiende) och rädda fans och sponsorer genom att visa rätt vilja inför nästa säsong, ta en liten Payback på lif som faktiskt dödat mycket av våran förening sen man skickade ner oss i denna serie.

Jag bryr mig väldigt lite för att säga ingenting om att man förlorar mot leksand, det är ett riktigt bra lag med en riktigt bra form, men jag är oerhört besviken på de sätt man förlorar på, 43 utv minuter, matchstraff, 9/10 spelare som inte klarar av att motivera sig som avlönad idrottsman mot arbetsgivare, sponsorer och fans, man fullständigt skämmer ut sig i uppförandet på isen och sådant gör mig som fan riktigt jäkla besviken.
+3
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
Nucky:
Vad vinner MoDo på att VIK skulle ha gått vidare?
Leksand kvar där de hör hemma och bra inkomster på nästa säsongs matcher mot dem! Skämt och sido, nog hade det vart trevligt att sätta käppar i hjulet för LIF om inte annat spelat dem kvar i HA..

Jo det ser onekligen bra ut för er, det gäller bara att få ha kvar den unga stommen.
Det finns ett lag lite längre norrut som har en förmåga att dammsuga närområdet på talanger!
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
Rytter: Det är nog mer fansen som tkr modo är storebror till diverse klubbar. I realiteten är vi både gammelmormor och lillasyster ;-)
+1
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
atomragnar: ..mm. Men nu var visserligen årets budget högre än fjolårets.
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
Jaca: Vad menar du, spelade dom utan lön igår?

I övrigt tycker jag det ser förbannat bra ut. Vi har en ung stomme spelare som bara blir bättre och bättre, en fantastiskt duktig tränare och en sund ekonomi. Vem hade trott det för ett par år sedan?

Men just det, vi förlorade en betydelselös match igår.. Sparka alla!!

Vad vinner förresten Modo på att Västerås hade gått vidare?
+5
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
Tarasov: Det var nog mer en produkt av att Almtuna, löven och SSK floppade så rejält. Nej, jag har alltid förväntan att laget ska kunna kriga i toppen av AS, men ja jag har en skev självbild och det realistiska är väl att vara som alla andra och nöjd med att vi slapp kvalserien till hockeyallsvenskan. Jag kan inte förstå hur folk kan sitta och vara nöjda med detta, enorma publiktapp och alla konsekvenser detta får. Målet måste ju vara för ett lag som modo att gå till SHL och allt man bevittnar är bara förfall. Modo är en ickefaktor i svensk hockey och ett medelmåtta allsvenskt lag och ekonomi håller på att gå därefter. Svarta siffror i all ära men det är inte svårt med svarta siffror när man har billigare trupp år efter år, man får ju prestationer som vi ser därefter. Ser inte mycket positivt ut av säsongen när man summerar den. Faller i samtliga matcher när det gäller något och skänker bort hejdlöst med poäng i serielunken för de saknas vilja att vara där varje dag. Ytterligare nedskärningar kommer krävas på ekonomin. Budgeten kommer bara sänkas eftersom året har visat att vi inte når de publiksiffrorna som önskas, och förvänta sig stora tunga värvningar lär väl inte hända. Bättre att bara krypa till korset och inse vilken klubb man är och jobba likt Oskarshamn och försöka stärka upp med kortsiktiga lån av överflödig talang i SHL.
+1
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
Rytter:
Jag talade generellt om ALLA lag inklusive Löven om Du nu inte förstod det!! Är själv grymt besviken på vad mitt lag presterade denna säsong! Vill poängtera att jag ser inte MoDo som någon storebror, gjorde inte ens detta då ni spelade i SHL då jag mer hade hjärtat hos er när ni spelade! Men det var då det!

Såg Du Matchen mellan KHK-VIK?
Tror inte det, KHK försökte nog, hämtade in ett 2-0 underläge men VIK var och är bättre helt enkelt. Sen att det tillslut rann iväg är en annan sak men nog försökte dom alltid!
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
Amitiel: Du menar matchen där ett VIK redan klart för en tredjeplats, var mer motiverat?
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
Amitiel:

Kolla på vik-khk, samma sak där.
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
atomragnar:
Fast nu vann ju Modo säsongens sista match som faktiskt betydde något, är någon seriöst förvånad att i en match där lag 1 har allt att spela för och lag 2 inget att spela för så vinner lag 1.
+4
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
Tarasov:

Lite temat här, de som tippar oss lägst är de som skriker högst när vi trots allt var med i racet om plats 3 fram till de sista omgångarna.
+2
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
atomragnar:
Fast laget överträffade ändå dina förväntningar va? Vi var ju med raska steg på väg mot div 1 kval
+4
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
Jaca: Jag håller med om ansvar mot arbetsgivare, fans osv. Men Leksand spelade inte ut modo, modo spelade ut sig själv. Och de har konsekvent de senaste åren hämnats på sig själva genom att vika ned sig var och varannan match. Byggt upp en loosermentalitet som är svårt att jämföra med. Sällan skådat sånt chokelag som modo. Det är helt enligt modoanda att bete sig så här i en match, det är vad modo är och står för idag tydligen, åtminstone vad de arbetar oerhört hårt för att ge sken för att vara.
+4
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
Rytter: Hur vet du att det inte påpekas ang KHK matchen bara för att det inte skrivs om det i modoboken?!, kan misstänka att det är precis samma liv i något forum där folk håller på KHK.

Sen vet vi inget om huruvida KHK ställde in skridskorna bara för att siffrorna rann iväg, Tex så mötte Modo just KHK nyligen och vann med 6-0 men där matchen ändå var spelmässigt ganska jämn långa stunder och där KHK definitivt inte bara ställde in skridskorna.

Att leksand skulle vinna var det låga odds på, Modo hade endast hedern att spela för på bortaplan, leksand hade ett avancemang att spela för på hemmaplan, Modo kommer med en ganska svag form, leksand med en helt enastående form, leksand är kanske Sveriges bästa lag i kvalspel, Modo är väl nästan de motsatta men allt det till trots så ska man kunna förvänta sig att alla ger 100% och lite till.
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
Jaca:

"Man önskar att fler spelade för klubbmärket och inte bara för lönen!"

Era spelare hade ju 52 omgångar på sig att visa detta men lyckades inte.

Tänk vad många som bryr sig om Modo lite sött med alla kommentarer från fans till andra lag, tydligt vilken klubb som ses som storebror än.

Tror knappast ni hade kommenterat ifall det var Vita Hästen eller Tingsryd.

Konstigt att ingen påpekar att KHK ställde ut skridskorna mot Västerås.
+2
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
Nucky: Hoppas verkligen inte klubben har samma attityd som du, även om det ser ut så ibland på isen. Att inte vilja göra sitt bästa när det är tävlingsmatch????? Det räcker att en MoDo-supporter var på plats igår så borde laget göra sitt bästa.

Jämförelsen med Northug blir ju rätt skev. Dels vann han ju med vissa mellanrum, men om alla åkare bara skulle ta i så länge de hade chans på seger, så skulle ländågkningen varit betydlgt mer död(om man nu kan vara mer eller mindre död) än den redan är. Du tycker alltså tränaren har fel som bad om ursäkt för MoDos agerande, speciellt i första perioden.
+2
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
Nucky:
En fråga:
Menar Du att spelarna inte har ett ansvar mot sin arbetsgivare, sponsorer, supportrar som alla är med och betalar deras lön?
Sen var detta ett ypperligt tillfälle att ge lite tillbaka mot det lag som spelade ut MoDo ur SHL!

Att bara lägga sig ner för att det inte betyder nått är kanske en förklaring varför det ser ut som det gör, inte bara på hockeyplan.
Nu är detta INTE nåt emot MoDo som sådant, det gäller många lag..

Man önskar att fler spelade för klubbmärket och inte bara för lönen!
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
Nucky:

Ja precis, kolla hans krönika om modo i början på serien när vi gick bra.
+1
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
mattias - 74: Exakt, räcker med att Modo vinner ett par matcher i början på nästa säsong så kommer han börja spotta ur sig floskler om plantskolan, heart of hockey osv🤣
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
Nucky:

Vem läser ens Wennerholms krönikor längre! Största kappvändaren i mannaminne
+3
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
atomragnar: Big Papa Wennerholm är ett skämt.
Ingen bryr sig om stackars Modo längre, ändå ägnar han hela krönikan om laget som inte hade något att spela för.
+1
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
Gavelo: Spelarna borde få jogga hem från Docksta till Övik
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
Nucky:
Man kan ju fråga sig hur många spelare har vi kvar från när vi åkte ur? Är det ens någon? Visar lite vad hockeyn har blivit. En ren jävla marknadsprodukt utan hjärta. Lovade 10åringar har agenter som tar beslut åt dem. Finns några få undantag, men ja, de är få.

Titta på lagen som är i SHL. Det är ju fler och fler köpelag. Riktigt trist utveckling.
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
Heyerdal: Karlström får inte spela J20-slutspel, han är född 98.

Fyra av de som spelade mot Leksand kan ansluta till J20, nämligen Linus P, Wernblom, Norlinder och Tom Hedberg.

De tre senaste säsongerna har Hedberg inte spelat i J20-serien överhuvudtaget. Endast någon enstaka slutspelsmatch.

Returen mot Luleå spelas på lördag och sänds på https://svenskhockey.tv
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
Nucky: Ja, vilket hån, värdelös match. OK då. Förlåt. Var det kul att Leksand vann? Vi är i alla fall ett Modo-gäng i Umeå som ville vinna matchen. Hoppas Ritola bjuder på ytterligare en dyr platta SHL-öl med sin gamla Modo-lön och Hanses, han agerar värdelös när det passar...
+2
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
atomragnar:
Ja särskilt iom att vi kommer gå back pga bortamatcherna
+2
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
Nucky: Med den logiken, Modo kan likväl avstå från att ställa upp i HA framöver?
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
atomragnar: Wennerholm är en döv idiot, men ibland är han tyst och lyssnar på mig.
+1
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
Icing-Ove: Matchens betydelse är också NOLL.
Se på skidåkaren Northug. Han satsade ALLT sålänge han kunde vinna, men när han själv ansåg chansen borta kunde han lika gärna sluta på plats 50.
Men han kanske inte har nån vinnarskalle han heller..

Att Modo ska vinna för Västerås skull, och att det skulle vara någon form av revansch för kvalförlusten mot Leksand för 2 år sedan är närmast ett hån.
+4
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
modomille: Wennerholm har greppat det, inte mkt hopp i Modo, ingen som bryr sig om Modo knappt längre. Tror bara många fans har en skev självbild av hur Modo är pga historian.
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
Heyerdal: Det är ju helt rätt. Blir troligtvis en kul och vild lagfest i Stockholm efter denna katastrofmatch. Detta sänder jävligt dåliga signaler!!. Men bryr sig MoDo?!! Nä. De vill väl ha mer pengar av oss. När ska klubben röka ut idioterna och börja använda hjärnan?
+2
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
In Hellkvist we trust!
+3
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
Gavelo: Håller med. Tycker att det är ärligt och starkt av MoDo att visa vilken klubb man verkligen är så här avslutningsvis. De har uppenbarligen inte lärt sig nånting av alla motgångar. Jag är inte förvånad. Kraven på prestation är NOLL. Det ser vi nu och snart är publiksiffran NOLL. Bryr sig någon spelare om klubben, jag är seriöst tveksam.
+3
Kommentera

Sv: Slutspelsserien
Rytter: Jodå nog gjorde vi det alltid. Här är siffrorna från stats.swehockey.se

Rk Team GP Spectators AVG.

4 MODO 26 90319 3474 åskådare i snitt. (Här är inte ens dom två hemmamatcherna i slutspelsserien inkluderade.)

Slutspelsserien:
4 MODO 2 4814 2407 åskådare i snitt.
+1
Kommentera

1960860 · »